Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mâna consilierilor locali Parohia „Adormirea Maicii Domnului - I“ solicită ajutor financiar necesar reabilitării lăcaşului (document)

ro

27 Apr, 2015 00:00 2088 Marime text
Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, care va avea loc joi, 30 aprilie, vizează aprobarea acordării unui sprijin financiar parohiei „Adormirea Maicii Domnului - I“. 
„La solicitarea Parohiei «Adormirea Maicii Domnului - I», se propune alocarea sumei de 100.000 de lei în vederea acordării unui sprijin financiar pentru lucrări de reparaţii urgente necesare lăcaşului de cult. Biserica se află în reparaţii capitale şi consolidare încă din anul 2013. Lăcaşul de cult necesită reparaţii de urgenţă, deoarece prezintă fisuri la nivelul turlelor şi bolţilor, turla mare trebuie stabilizată, iar crucea de pe turlă trebuie fixată din nou. De asemenea, trebuie schimbat acoperişul, iar cupola bisericii trebuie consolidată cu grinzi din beton armat şi fibră de carbon. Turla mare urmează să fie consolidată la nivelul bazei prin refacerea structurii de rezistenţă. Nu în ultimul rând, faţadele au nevoie de reparaţii, pardoselile trebuie refăcute, iar pictura bisericii, restaurată“, se precizează în raportul proiectului de hotărâre. „Biserica «Adormirea Maicii Domnului - I» este monument istoric clasa A. Lăcaşul de cult a fost construit la începutul secolului XX, în anul 1902. Primarul Ion Bănescu „urca în fiecare zi pe schelele bisericii pentru a supraveghea lucrarea“. Lăcaşul reprezintă un loc de mare importanţă spirituală şi culturală. De aceea vă rugăm să ne ajutaţi în misiunea sfântă la care ne-am angajat. Se dovedeşte că, din punct de vedere financiar, cheltuielile sunt mai mari decât posibilităţile noastre“, au precizat reprezentanţii parohiei.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării unui sprijin financiar parohiei „Adormirea Maicii Domnului - I“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii