Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fapte bune - legături de suflet Daruri de la elevii Şcolii din Murfaltar pentru copiii din Centrul de plasament „Antonio”

ro

01 May, 2013 00:00 4224 Marime text
În cadrul proiectului „Fapte bune - legături de suflet”, elevii Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu”, însoţiţi de profesori,  au oferit cadouri de Paşte celor care au nevoie de un zâmbet, de o mângâiere, de un strop de speranţa, adică copiilor din Centrul de plasament „Antonio”.

Şi alţi elevi ai Şcolii gimnaziale „Adrian V. Rădulescu” vor să fie pregătiţi pentru a întâmpina sfânta sărbătoare. Împreună cu învăţătoarele au încondeiat ouă cu care au organizat o expoziţie. Icoanele pe sticlă şi ouăle realizate de elevii clasei a IV-a vor fi expuse în cadrul unei expoziţiei-concurs „Sărbătoarea Paştelui în ochii copiilor” la Muzeul de Etnografie şi Artă populară din Tulcea. Elevii au trăit taina spovedaniei, împreună cu dascălii lor fiind însoţiţi la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Murfatlar. Luni, un grup de elevi însoţit de cadre didactice, a participat la activitatea de încondeiere a ouălor şi la vizionarea expoziţiei tematice ”Paştele în satul românesc”, activităţile făcând parte din cadrul Proiectului „Întoarcerea la tradiţii” derulat în parteneriat cu Muzeul de Artă Populară Constanţa. Activităţile proiectului au ca scop cultivarea sensibilităţii artistice ale elevilor, dezvoltarea potenţialului lor creativ şi cultivarea sentimentului de respect şi admiraţie pentru tradiţiile româneşti. „Tradiţiile unui popor sunt cele care contează în păstrarea identităţii acestuia. Preţuirea şi respectarea obiceiurilor şi tradiţiilor proprii, dar şi a celorlalte etnii din spaţiul în care convieţuiesc, sunt liantul între trecutul şi viitorul unui popor, dar şi cale de a înţelege ideea de diversitate. Punând la loc de cinste datinile şi credinţele strămoşeşti, practicându-le alături de copiii noştri, contribuim la păstrarea vie a spiritualităţii româneşti”, a precizat directorul şcolii, profesor Ene Ulgean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii