Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, zâmbete şi un meniu delicios!

ro

02 Mar, 2017 00:00 3300 Marime text
Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum cere tradiţia. De aceea, de 1 Martie, toate doamnele şi domnişoarele internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa şi la Spitalul CFR au primit câte un mărţişor şi o floare din partea societăţii Arimex Comexim 2000 SRL. Mărţişoare au primit şi pacientele internate la secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de la Agigea, Eforie, Palazu şi la cea pentru boli dermato-venerice.
 
Mai mult, ieri, toţi pacienţii au avut parte şi de un meniu de sărbătoare, oferit de societatea Arimex Comexim 2000 SRL. Micul dejun a fost compus din ceai Lipton cu lămâie, margarină, unt, crenvurşti din piept de pui, pate de ficat Hame, miere, brânză topită, gem de căpşuni, caş proaspăat de vacă şi brânză de vaci, iar la supliment, biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.
 
Masa de prânz a fost delicioasă şi a constat în: ciorbă de legume à la grec, supă ţărănească de pasăre cu tăieţei de casă, supă de pasăre cu găluşte, supă de legume à la grec, trunchi de peşte la tavă şi cartofi natur cu lămâie, file de peşte pane cu piure de cartofi şi lămâie, mâncare de mazăre cu carne de pui, iahnie de fasole cu mititei la grătar, iahnie de fasole cu ceafă de porc la cuptor, pulpe de pui rasol şi piure cartofi la cuptor, cartofi natur cu brânză de vaci, salată de murături şi salată de varza albă.
 
La desert, angajaţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit pentru toţi pacienţii prăjitură cu ciocolată, portocale, napolitane, biscuiţi cu cremă, compot de mere, măr copt cu stafide, mere.
 
La cină, pacienţii au avut pe masă ceai Lipton cu lămâie, ficăţei de pui la tavă cu piure de cartofi, mititei la grătar cu piure de cartofi, budincă de paste cu brânză de vaci, pulpe de pui la cuptor şi spaghete în sos de roşii, spaghete milaneze, ghiveci de legume cu pipote de pui, friptură de pui cu sote de legume. Desertul a constat în biscuiţi şi prăjitură de casă.
 
„Multe persoane întâmpină primăvara în suferinţă, pe patul de spital. Majoritatea sunt mame, surori, soţii, copii la care nu vine nimeni. Fie că sunt prea departe, fie că nu pot, fie că pur şi simplu nu mai are cine să vină. Fiecare dintre noi am putea fi în locul lor.
 
Natura renaşte, renaşte speranţa şi reînvie iubirea şi acum, în Postul Paştelui, se cuvine să punem început bun şi să facem să rodească faptele bune. Dacă nu putem înmulţi pâinile şi peştele, stă în puterea noastră să înmulţim şi binele, şi bucuria. Să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă cu un mărţişor sau cu o floare la spital: părinţi, fraţi, soţi, copii, nepoţi, prieteni. Să aducem alinare şi acelor femei singure la care nu vine nimeni, în speranţa de a le alunga tristeţea şi a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi şi să le urăm o primăvară frumoasă şi zile mai bune. Tuturor pacienţilor le dorim însănătoşire grabnică, multă sănătate, pace sufletească şi spor în toate. Îi rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos şi pe Maica Sfântă să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte şi să iubească“, a declarat Petre Preda, reprezentantul Arimex Comexim 2000, societate care asigură hrana zilnică pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR. 
 
Mai mult, sfatul echipei de la Arimex este să fim buni, în orice situaţie şi dincolo de toate provocările. „Oamenii sunt adesea neînţelegători, iraţionali şi egoişti. Iartă-i, oricum! Dacă ai succes, poţi câştiga prieteni falşi şi duşmani adevăraţi. Caută succesul, oricum! Dacă eşti cinstit şi sincer, oamenii te pot înşela. Fii cinstit şi sincer, oricum! Ceea ce construieşti în ani, alţii pot dărâma într-o zi. Construieşte, oricum! Dacă îţi găseşti liniştea şi fericirea, oamenii pot fi geloşi. Fii fericit, oricum! Binele pe care îl faci azi, oamenii îl vor uita mâine. Fă bine, oricum! Dă-i lumii tot ce ai mai bun şi poate niciodată nu va fi de ajuns. Dă-i lumii tot ce ai mai bun, oricum! La urma urmei, este între tine şi Dumnezeu. N-a fost niciodată între tine şi ei, oricum! Cu cât avem mai puţin, cu atât să dăm mai mult. Pare absurd, dar aceasta e logica dragostei. Viaţa nu este o cursă, ci o călătorie care trebuie savurată pas cu pas. Ieri e istorie, mâine e mister, iar azi e un cadou. Bucură-te de el!“, mai spune Petre Preda.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii