Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta viitorul parc fotovoltaic de la Topraisar

ro

13 Feb, 2014 00:00 3878 Marime text
parc fotovoltaicÎn intravilanul comunei Topraisar, satul Moviliţa, va fi construit un parc fotovoltaic de 4,5 MW, drumuri de acces şi cablu subteran. Viitorul parc fotovoltaic va fi amplasat la Ferma zootehnică nr. 7. Beneficiarul lucrărilor este societatea SOLARIA PV 1 SRL, cu sediul social în Bucureşti, şoseaua Giurgiului.
 
Potrivit Memoriului depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, beneficiarul doreşte realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere totală de 4,5 MW. Se propune realizarea unei reţele de drumuri de exploatare (pietruite) interne, ce vor deservi parcul, şi vor cuprinde în structura lor şi cablurile electrice subterane de transport al energiei. În componenţa centralei fotovoltaice intră 18 304 panouri fotovoltaice de ultima generaţie. Panourile fotovoltaice SUNGEN seria SGM-245P sunt panouri de ultimă generaţie, cu o eficienţă de până la 15%. Puterea nominală este 245 W. Panourile vor fi montate pe o structură din profil metalic ce va da o înclinaţie acestora de aproximativ 22 grade faţă de planul orizontal, pentru o expunere optimă la radiaţia solară. Structurile metalice sunt grupate în şiruri. Pe fiecare şir sunt montate câte două rânduri de panouri în aşezare tip portret. Şirurile vor avea o orientare fixă pe axă N-S. Pentru a elimina problema umbririi distanţa dintre şiruri va fi de 6 m. Puterea totală a centralei solare va fi de 4,5 MW. La realizarea conversiei se vor utiliza 18 invertoare de 250 kW fiecare. Racordarea parcului solar la SEN se va realiza prin intermediul a 9 transformatoare. Regimul de înălţime a panourilor va fi de 2,50 m, suprafaţa panourilor fotovoltaice – 30.201,60 mp, suprafaţa ocupată la sol de panourile fotovoltaice montate pe structuri de susţinere – 28.407 mp, drumuri interioare propuse – 0,6087 ha. Pentru structurile metalice de montaj a panourilor solare nu se vor realiza fundaţii din beton armat, profilele metalice de susţinere a panourilor fotovoltaice urmând a fi înfipte în pământ până la o adâncime de aproximativ 1,8 m faţă de nivelul terenului actual. Surplusul de excavaţie constând în piatră sfărâmată şi eventual pământ vegetal pot fi utilizate de către Primăria comunei Topraisar pentru diferite lucrări de construcţii şi pietruirea drumurilor.
 
Cine este investitorul
 

SOLARIA PV 1 SRL a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediu în Bucureşti, Şoseaua Giurgiului. Capitalul social subscris este de 200 lei, integral vărsat, 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Activitatea principală a societăţii este „producţia de energie electrică”. Asociatul unic al societăţii este SC Develcon - Developments Consulting & Investment, cu sediul social în Bucureşti, Şoseaua Giurgiului. Administratorul societăţii este Ecea Dorin, născut în 1961, în comuna Gura Padinii, Olt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii