Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape opt tone de carne alterată la un pas să ajungă pe masa constănţenilor

ro

18 Feb, 2016 00:00 2562 Marime text


În perioada 8-13 februarie, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au desfăşurat 183 de controale. În vizorul inspectorilor sanitar-veterinari s-au aflat cinci restaurante, un fast food, zece unităţi de catering, două unităţi tip bufet, 12 măcelării, trei carmangerii, 21 de laboratoare de cofetărie, 17 supermarketuri, zece depozite alimentare, două unităţi de prelucrare a laptelui, o fabrică de produse lactate, 13 centre de prelucrare a laptelui, un centru de ambalare a ouălor, zece magazine alimentare, o unitate de fabricare a produselor lactate, un centru de prelucrare a laptelui, o unitate de procesare a laptelui, patru unităţi de fabricare a pâinii şi a specialităţilor de panificaţie, două depozite de seminţe de consum, patru unităţi de comercializare de produse congelate, o unitate de reambalare, o unitate de morărit, o unitate de fabricare de produse conservate de patiserie, o unitate de fabricare de  produse zaharoase, 58 de exploataţii nonprofesionale de animale.
 
În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la înstrăinarea animalelor fără documente sanitar-veterinare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neanunţarea persoanelor juridice cu privire la începerea activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.200 de lei.
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne - 7.938 kg, lapte şi produse lactate - 325 kg, peşte şi produse din peşte - 272 kg, ouă - 29 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 45.020 de lei. Produsele confiscate au fost direcţionate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii