Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală investeşte în tineri Poarta Albă are Centru pentru Tineret (galerie foto)

ro

18 Mar, 2014 00:00 2031 Marime text
Proiect de seamă pentru administraţia locală din Poarta Albă. Un nou Centru pentru Tineret este, de ieri, funcţional şi aşteaptă cu porţile deschise desfăşurarea de noi evenimente cultural-artistice şi educative. Alături de reprezentanţi ai Zonei Metropolitane Constanţa (ZMC), primarul localităţii, Vasile Delicoti a participat la momentul inaugural de tăiere a panglicii noii instituţii, care îmbogăţeşte aspectul centrului comunei. Proiectul a fost derulat cu bani proveniţi de la Uniunea Europeană şi a vizat „reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Poarta Albă, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“.

Lucrările au fost demarate în luna octombrie 2012, iar perioada de implementare a fost de 17 luni. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la suma de 2.723.902 de lei, iar partea pe care autoritatea publică locală din Poarta Albă a avut-o de acoperit a fost de 42.733 de lei. „Noul Centru de Tineret din localitate este dispus pe o suprafaţă de aproximativ 515 metri pătraţi, fiind dotat cu mobilier adecvat şi echipamente it necesare desfăşurării activităţii, care va deservi peste 1.600 de tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani. Este al treilea centru finalizat şi predat după cele de la Corbu şi de la Lumina, celelalte 5, din totalul de 8 astfel de instituţii se află în curs de execuţie”, a declarat administratorul delegat pentru ZMC, Viorica Ani Merlă.

Aici, tinerii vor beneficia şi de consiliere, iar astfel vor avea noi perspective de realizare profesională, după cum susţin reprezentanţii ZMC şi ai autorităţii locale. „Deşi suntem comune, avem nevoie să dezvoltăm în tinerii noştri şi nevoia de a face alte activităţi educative, altele decât cele şcolare. Având un cămin vechi, nefuncţional, din anii '70, am considerat că aici este locul cel mai potrivit, fiind şi foarte aproape de şcoală. Sunt sigur că va fi cea mai folosită clădire din localitate, mai ales că ne mândrim să avem şi copii foarte talentaţi”, a declarat primarul, Vasile Delicoti, cu prilejul inaugurării.
La eveniment au participat şi mai mulţi copii, curioşi de cum arată noul centru unde se vor reuni, de acum înainte, pentru a face repetiţii cu trupa de teatru sau cu ansamblul de dans.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii