Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

47 de proiecte pe ordinea de zi Ce vor vota azi aleşii locali din Năvodari

ro

28 May, 2013 00:00 1355 Marime text
În cursul zilei de azi, consilierii locali din Năvodari se vor întruni într-o şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind incluse 47 de proiecte. Şedinţa se va desfăşura de la ora 17.00, în sala de şedinţe de la Casa Căsătoriilor. Cel care a iniţiat toate cele 47 de proiecte este primarul Nicolae Matei.

Primele proiecte de pe ordinea de zi se referă la aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2013 şi la aprobarea contului de execuţie bugetară la 30.03.2013. Aleşii urmează să mai aprobe şi un proiect de hotărâre cu privire la acordarea de înlesniri la plata impozitelor, taxelor şi a altor venituri datorate bugetului local de către persoanele fizice. Pentru că locuitorii oraşului Năvodari sunt pe primul plan, consilierii locali vor analiza şi proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Codului de conduită a funcţionarilor publici şi a personalului contractual din cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale Năvodari. Astfel, relaţia cetăţean-funcţionar public va fi una mai bună şi mai constructivă. În viitorul apropiat, autoritatea publică locală se va ocupa şi de îmbunătăţirea iluminatului public din oraş. Astfel, la şedinţa de azi, pe ordinea de zi a mai fost inclus un proiectul important pentru locuitorii oraşului şi anume: proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Modernizarea şi reabilitarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice pentru iluminatul public”. Un alt proiect de pe ordinea de zi se referă la modificarea şi actualizarea HCL Năvodari nr. 68/12.04.2012 cu privire la actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat din Năvodari.

Elevii oraşului, susţinuţi financiar de primărie

Iniţiativele şi reuşitele înregistrate de elevii oraşului Năvodari nu trec neobservate de primarul Nicolae Matei, care a iniţiat mai multe proiecte de hotărâre pentru susţinerea acestora. Astfel, aleşii locali vor vota proiectul de hotărâre cu privire la acordarea echivalentului în lei a sumei de 1400 euro, studentului Sergiu Petre Iliev, pentru participarea la concursul organizat la Agenţia Spaţială Europeană. Un alt proiect de hotărâre se referă la acordarea sumei de 40000 lei pentru susţinerea Campaniei de strângere de fonduri „Dă o speranţă” ediţia a IV-a 2013, organizată de Consiliul Judeţean Constanţa şi „Fundaţia Fantasio”. Primăria Năvodari va suporta şi cheltuielile necesare organizării şi desfăşurării Concursului Naţional de Artă Dramatică „Spiritul lui Caragiale” ediţia a IX-a Năvodari 2013, dar şi pentru organizarea zilelor Şcolii cu Clasele I-VIII Grigore Moisil şi a zilelor Şcolii cu Clasele I-VII Tudor Arghezi. Nu în ultimul rând, Consiliului Local Năvodari va participa în calitate de coorganizator la organizarea şi desfăşurarea Festivalului Internaţional de muzică uşoară „Delfinul de Aur”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie. De pe ordinea de zi nu lipseşte nici proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea în folosinţă gratuită a unor terenuri pentru construirea de locuinţe proprietate personală în conformitate cu prevederile Legii 15/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii