Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovii sunt aliatul perfect al sănătăţii noastre. Iată de ce!

ro

20 Mar, 2014 17:02 1266 Marime text
Conform Departamentului de Agricultură a Statelor Unite, un morcov, potrivit ca şi mărime, asigură organismului aportul a 25 de calorii, şase grame de carbohidraţi, trei grame de zahăr şi un gram de proteine. În plus, sunt o excelentă sursă de vitamina A, asigurând 210% din doza zilnică recomandată unui adult. Conţin, de asemenea, 6% din necesarul de vitamina C, 2% calciu şi 2% fier. Morcovii mai conţin fibre, vitamina K, potasiu, mangan, fosfor, magneziu, vitamina E şi zinc.
Datorită acestei compoziţii bogate în substanţe benefice organismului uman, s-a dovedit că morcovii ajută în vindecarea mai multor tipuri de cancer precum cel de plămâni, colon, prostată şi leucemie.
Aşa cum ştim deja din copilărie, consumul de morcovi ne asigură şi o funcţionare optimă a vederii.
Antioxidanţii din morcovi sunt efcienţi în reglarea nivelului de zahăr din organism, luptă împotriva îmbătrânirii premature şi înbunătăţesc sistemul imunitar.
În plus, morcovii au un puternic efect antiseptic având posibilitatea de a preveni infecţiile prin aplicarea directă pe rană.
Morcovii se comercializează în multe forme, în orice sezon al anului, dar cel mai indicat este să îi consumi cruzi sau preparaţi la abur, deoarece aşa se asigură cel mai mare aport de nutrienţi.
Consumul excesiv de vitamina A poate fi toxic, dar este foarte puţin probabil ca o cantitate atât de mare să fie preluată doar din alimente. Supradozajul de vitamina A se realizează, de obicei, prin consumul de suplimente medicamentoase. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii