Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Social-Liberală, personaj de basme „Cartea minciunilor USL” prezentată constănţenilor (galerie foto)

ro

15 Mar, 2014 00:00 2960 Marime text
”USL s-a născut din ură, s-a hrănit din minciuni și a murit în lupta pentru ciolan”. Aceasta ar fi, pe scurt, povestea „căsătoriei” social-democraţilor cu cei din PNL, UNPR şi PC, aşa cum o descriu liderii PDL în „Cartea minciunilor USL”. Autorii acestei cărţi susţin că cele 22 de luni cât a durat guvernarea Uniunii, a fost o perioadă de jaf, incompetenţă şi imunitate.
Epistola prezintă, detaliat, promisiunile neonorate ale Guvernului USL şi urmează să fie depusă la toate Prefecturile din ţară. „Opera” a ajuns ieri şi la Constanţa şi a fost depusă la Instituţia Prefectului de către Christian Gigi Chiru, preşedintele filialei Constanţa a PDL, împreună cu europarlamentarii Theodor Stolojan, Traian Radu Ungureanu, Monica Macovei şi Marian Jean Marinescu. Senatorul constănţean a profitat de ocazie să anunţe că democrat-liberalii dobrogeni vor susţine candidatura lui Ungureanu la alegerile europarlamentare, care vor avea loc în luna mai.

În cele 48 de pagini ale cărţii este trecută în revistă „galeria miniştrilor penali”, dar şi minciunile coaliţiei în fiecare sector de guvernare, precum şi lista celor 35 de taxe noi şi impozite majorate sub guvernul USL. Astfel, PDL demontează fiecare dintre promisiunile făcute de către familia social-liberală înainte de ajunge să preia frâiele ţării. Justiţie, Sănătate, Economie, Agricultură, Muncă şi alte portofolii ministeriale sunt atent „periate” de colectivul de autori ai cărţii. „Trebuie redată demnitatea personalului medical.

Oprim migraţia medicilor”, promitea USL-ul, în timp ce PDL-ul susţine că s-a realizat întocmai contrariul: „Continuă valul de emigrări - 3000 de medici au plecat din ţară doar în 2013. Numărul doctorilor din spitale a scăzut de la 20.000 în 2011 la 14.500 în 2013, conform conducerii
Colegiului Medicilor.
Protestele repetate ale medicilor au fost tratate cu indiferenţă şi dispreţ; revendicările lor au fost îngropate în comisii fără de soluţii.”, se arată în descrierea democrat-liberalilor din capitolul „Minciunile USL în Sănătate”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii