Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţa CJC de luni va fi ţinută de cei doi vicepreşedinţi Cine sunt noii consilieri judeţeni care îi vor înlocui pe demisionarii Corina Gheorghe şi Ion Dumitrache

ro

10 May, 2014 00:00 2191 Marime text
Şedinţă de Consiliu Judeţean, luni, la sediul Prefecturii. Aleşii judeţeni se reunesc de la ora 13.00 în şedinţă ordinară. Conform convocatorului, pe ordinea de zi se regăsesc 35 de proiecte de hotărâre, toate avându-i ca iniţiatori pe vicepreşedinţii CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie. Situaţia este explicată de faptul că preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, se află în Statele Unite ale Americii, pentru efectuarea unor proceduri medicale.

Proiectele de pe ordinea de zi la numerele 1 şi 25 se referă la revocarea unor mandate de consilieri judeţeni, în timp ce în textul proiectelor de hotărâre cu numerele 26 şi 27 sunt menţionaţi înlocuitorii consilierilor demisionari. Primul demisionar de pe listă este Corina Gheorghe, fostă democrat-liberală care a demisionat atât din funcţia de ales judeţean, cât şi din PDL. Locul său în structura CJC urmează să fie luat de Nicolae Ciucă. Cel de-al doilea demisionar din rândul consilierilor judeţeni este Ion Dumitrache, al cărui loc va fi ocupat de Nicolae Buriac, ambii înlocuitori fiind primii supleanţi pe listele Partidului Democrat Liberal, respectiv ale Uniunii Social Liberale.

CJC vrea să aloce bani pentru proiecte educative şi cazuri sociale

Un alt proiect de hotărâre prezent pe ordinea de zi prevede alocarea sumei de 10.000 de lei Liceului Teoretic „Ovidius“ Constanţa pentru participarea la cea de-a 33-a Conferinţă Anuală de Cercetări Spaţiale, care se va desfăşura în Statele Unite al Americii, la Los Angeles. Potrivit hotărârii, „suma este necesară pentru cheltuielile de transport, cazare, masă şi vize“. Liceul Teoretic „Ovidius“ a câştigat Premiul de Onoare din partea Agenţiei Spaţiale NASA, distincţie acordată pentru proiectarea unei staţii spaţiale intitulate „Nomad Space Settlement“, care s-a dovedit a avea un design unic şi ingenios. La evenimentul din Los Angeles vor participa şase elevi, împreună cu profesorul coordonator din cadrul instituţiei de învăţământ.

De asemenea, alte proiecte de hotărâre care vor fi supuse dezbaterii se referă la acordarea unor ajutoare financiare pentru persoane aflate în dificultate şi care au probleme medicale ce necesită alocarea unor sume semnificative de bani.
Astfel, dacă proiectele mai sus menţionate vor trece de votul aleşilor judeţeni, 10.000 de lei vor ajunge la o persoană diagnosticată cu „tumoare cu evoluţie imprevizibilă şi necunoscută“, banii fiindu-i necesari în vederea acoperirii cheltuielilor aferente achiziţionării tratamentului alternativ pentru o perioadă de patru luni. Alţi 3.400 de lei ar putea ajunge către o persoană diagnosticată cu diabet zaharat insulino-dependent, suma fiind suficientă pentru a acoperi diferenţa de plată în vederea achiziţionării unei proteze parţiale de picior stâng. Proiectul de hotărâre cu numărul 23 face referire la acordarea unui ajutor financiar de 7.500 de euro unei femei diagnosticate cu „tumoare tiroidiană invadantă în laringe şi insuficienţă respiratorie acută“, în vederea acoperirii costurilor serviciilor medicale asigurate în cadrul unei clinici din Turcia.

Fostul sediu unde se eliberau buletinele ajunge la SRI?

De asemenea, dreptul de folosinţă a fostului spaţiu în care activa Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP), amplasat pe strada 6 Martie nr. 3 (Atelierelor nr. 3), urmează să fie transmis din proprietatea publică a Județului Constanta în proprietatea publică a statului, către Serviciul Român de Informaţii. De asemenea, şi alte proiecte de hotărâre privind transmiterea unor imobile aflate în proprietatea publică a judeţului Constanta, din administrarea Consiliului Județean Constanta în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa sau în administrarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vor fi supuse votului aleşilor judeţeni.
Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2014 pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de luni. La fel şi proiectul privind rectificarea bugetului şi a listei de investiţii a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa pe anul 2014. CJC va vota, de altfel, şi pentru repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură şi a programelor cu finanţare nerambursabilă pe 2014. Din acelaşi capitol face parte şi proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pe 2014 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii