Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor vrea flori computerizate la Pavilionul Expozitional

ro

14 May, 2009 02:53 2483 Marime text

pavilion_expozitional_106.jpgPrintr-un proiect de hotărâre ce va fi supus mâine votului consilierilor judeţeni, Nicuşor Constantinescu vrea să aloce o sumă importantă pentru un sistem de irigaţii hi-tech

În şedinţa de mâine a Consiliului Judeţean Constanţa se va supune votului aleşilor judeţeni şi un proiect de hotărâre privind dotarea Pavilionului Expoziţional.
Este vorba mai exact despre dotarea cu echipamente de irigaţii hi-tech (de ultimă generaţie) a gazonului şi straturilor de flori din faţa Pavilionului Expoziţional Constanţa. Mot-a-mot, hotărârea se referă la „amenajarea peisagistică a spaţiilor verzi, amenajarea interioară a Pavilionului Expoziţional Constanţa şi sistem de irigaţii automat cu comandă computerizată şi senzor de ploaie şi umiditate".
Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, se cifrează la 1.575.867 lei, adică la 413.385 euro. Din aceşti bani se va asigura tehnica necesară irigării unei suprafeţe de 5.213,59 mp, se vor achiziţiona 284 arbori de foioase şi răşinoase, 814 arbuşti ornamentali, 4.402 flori anuale, 2.861 fire de gard viu, 458 de plante ornamentale în ghivece şi se va semăna o suprafaţă de 4.491 mp gazon. De asemenea, va fi achiziţionat sistemul de irigaţii care va include două reţele de udat spaţii verzi de capacităţi diferite şi un tub de picurare. În proiectul de hotărâre se precizează că durata de realizare a investiţiei este de patru luni calendaristice.

inaugurare_pavilion_expozitional_Nicusor_Constantinescu.jpgBani grei de la CJC pentru Iris Garden

Totodată, în expunerea de motive, iniţiatorul proiectului, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, precizează că instituţia pe care o conduce a încheiat deja un contract de prestări servicii de proiectare cu firma Iris Garden SRL, în vederea amenajării peisagistice a spaţiilor verzi, precum şi pentru amenajarea interioară a Pavilionului Expoziţional. Din conţinutul proiectului de hotărâre se înţelege că firma Iris Garden va beneficia de suma pe care CJC este dispus să o pună la bătaie pentru ca Pavilionul Expoziţional să fie înconjurat de o oază de verdeaţă.

CJC păstrează o tăcere suspectă

Pentru a lămuri acest aspect l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu. Întrebat dacă contractul încheiat de CJC cu Iris Garden a fost semnat ca urmare a unei licitaţii, Moldovanu a răspuns că nu ştie şi a cerut timp să se informeze, spunându-ne să revenim cu un telefon. Contactat după câteva ore, acesta nu a mai binevoit să răspundă apelurilor noastre, preferând să păstreze tăcerea în legătură cu acest contract încheiat de CJC cu firma Iris Garden. Având în vedere suma colosală de bani publici investiţi în acest proiect, de peste 400.000 euro, tăcerea reprezentantului CJC este suspectă şi pune într-o lumină nefavorabilă imaginea instituţiei şi, implicit, a şefului CJC, Nicuşor Constantinescu - iniţiatorul proiectului. 
De precizat că SC Iris Garden SRL le are ca asociate pe Elena şi Maria Arion, prima dintre acestea fiind şi administratorul firmei.

{mos_ri:Nicusor Constantinescu,Pavilionul Expozitional}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii