Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Dan „Am avut discuții informale cu PNL, dar varianta USR cu premier tehnocrat e departe de realitate“

ro

16 Dec, 2016 19:48 2289 Marime text
Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, spune că a purtat discuții informale cu președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe tema unei coaliții care să susțină un guvern de dreapta, dar că varianta pe care partidul său o agreează - aceea a unui premier tehnocrat susținut de mai multe partide, fără PSD - este "departe de realitate azi", informează Agerpres.

"Am avut o discuție informală cu cei de la PNL, cu președinta partidului, doamna Turcan. A fost o discuție informală după consultările de la Cotroceni", a declarat Nicușor Dan, vineri, la BEM, după preluarea mandatului de deputat.

Întrebat dacă formațiunea pe care o conduce este de acord ca, împreună cu PNL, să încerce formarea unei majorități care să dea viitorul guvern, Nicușor Dan a spus că USR își păstrează poziția.

"Noi rămânem la poziția pe care am avut-o în toată campania electorală, anume că cea mai bună soluție pentru România ar fi un guvern condus de un tehnocrat, care să aibă susținerea politică a unor partide (coaliție de partide — n.r.) din care să nu facă parte PSD, Dacian Cioloș — o variantă foarte bună. Din păcate, această soluție pare departe de a fi realizată. Exista varianta susținerii unui prim-ministru tehnocrat în Parlament, noi am spus că Dacian Cioloș ar fi o variantă, însă asta e departe de realitate azi și nu are rost să discutăm. În momentul în care, dacă vreodată se va ajunge spre această soluție, vom negocia", a precizat liderul USR.

Despre eventualitatea ca USR să mai poarte discuții până la momentul consultărilor de la Cotroceni, convocate de Klaus Iohannis pentru săptămâna viitoare, el a spus: "Dacă domniile lor vor considera de cuviință, da, după cum, dacă alte partide vor să discute cu noi, fără îndoială, dar poziția noastră e cea pe care am precizat-o".

De asemenea, întrebat dacă USR va susține o colaborare în plan parlamentar a forțelor de dreapta, Nicușor Dan a reafirmat că partidul pe care îl conduce nu face alianțe cu nimeni.

"Nu facem, așa cum am spus în toată campania electorală, nu facem alianță cu nimeni. De colaborat, punctual, pe proiecte vom colabora cu toată lumea, cu toate partidele din Parlament, cu PSD, cu ALDE, cu PNL, cu oricine este acolo, dar vom avea acea activitate pe care o avem și în Consiliul General, în consiliile locale din București, azi, strict pe proiecte. Pe proiecte bune votăm, pe proiecte care nu sunt bune, nu le votăm, încercăm să venim cu inițiativele noastre și să găsim majoritate în jurul lor", a spus Nicușor Dan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii