Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Ludovic Orban, la Constanţa. Demarează campania electorală pentru alegerea preşedintelui PNL (galerie foto + video)

ro

15 Mar, 2017 17:03 3001 Marime text
Ludovic Orban susţine în această după amiază o conferinţă de presă la Constanţa. Acesta demarează campania electorală pentru alegerea preşedintelui PNL, alegeri ce vor avea loc în data de 17 iunie. 

La conferinţă este prezent şi preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. 

În cadrul conferinţei, Ludovic Orban a declarat că actualul guvern doreşte amânarea liberalizării pretului la gaze.

"Trag un semnal de alarma asupra pozitiei PSD şi a Guvernului Grindeanu. Liberalizarea trebuia facuta din 2011. Nu putem sa ne jucăm cu obligatiile asumate ca membri ai UE. Liberalizarea trebuia facuta potrivit ordonantei 64 a Guvernului Cioloş. Riscam sa pierdem finantarea magistralei bulgaria-romania-ungaria-austria, un proiect de 180 de milioane de euro. Acest proiect a fost stopat in comisia pentru energie chiar de deputatul PSD Constanta, Iulian Iancu", a declarat Ludovic Orban.                         

Acesta a mai precizat că nu se doreşte o competiţie reală în furnizare şi sunt favorizate E-on si Engie, iar interesele României sunt puse în pericol.   

Al doilea subiect analizat în cadrul conferinţei îl reprezintă imparteala care se pregateste la Ministerul Dezvoltarii pe programul national de dezvoltare locala, minister condus de constanteanca Sevil Shhaideh. Cu această ocazie Orban critica lipsa de transparenta privind criteriile de finantare si de selectare a proiectelor.                        

"Avem 1100 de primari în ţară. În numele lor, cerem doamnei ministru sa faca publice criteriile de alocare, altfel, putem consdiera ca singurul criteriu este culoarea politica" - a mai adăugat Ludovic Orban.              

Totodată, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir a declarat că în aceasta seara va avea loc si o sedinta de Birou Permanent Judetean. 

 "Punem la dispozitia tuturor colegilor rampa pentru a trimite mesaje colegilor, pentru a cunoaste toate motiunile candidaților. Acesta este scopul sedintei din aceasta seara", a spus Gheorghe Dragomir                        

În acest context Ludovic Orban a precizat că sunt intalniri de aflare a problemelor, nemulțumirilor liberalilor din toata tara.Orban a mai spus ca vor sprijini primarii si juridic pentru a ataca in contencios actele emise de ministerul dezvoltarii. Un bun cunoscător al filialei Constanta a precizat că PNL a reusit un scor bun la locale, dar la parlametare, lipsa unui program,candidat de prim-ministru propriu a cauzat si in teritoriu. Orban a mai promis autonomie filialelor. ⁠⁠⁠⁠

"Voi fi alaturi de toate organizatiilor si le voi respecta alegerile. Cred ca autonomie si in alegeri libere. Greseala pnl a fost ca mult timp a avut presedinti numiti. Sigur e nevoie de o schimbare la fata a partidului. Nu voi schimba un presedinte decat daca nu-si respecta mandatul"! Prezenta lui Bogdan Hutuca in parlament este salutară, isa nu ma voi implica in sustinerea nici unei candidaturi pe plan local. Las libertate oamenilor sa-si desemneze liderii" - a mai precizat Ludovic Orban.  



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii