Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț AEP privind obligația partidelor politice de a restitui sumele necheltuite pentru alegerile locale

ro

22 Dec, 2016 18:00 2784 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește partidelor politice şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale că au obligația de a restitui candidaților la alegerile locale din anul 2016, prin intermediul mandatarilor financiari, în termen de 30 de zile de la data rambursării de către Autoritatea Electorală Permanentă, sumele rambursate şi/sau sumele necheltuite conform contribuţiilor pe care aceştia le-au depus, în conformitate cu prevederile art. 48 alin. (10) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Încălcarea de către partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale a obligaţiei de a restitui candidaţilor sumele de bani necheltuite sau rambursate de către AEP constituie contravenție, conform prevederilor art. 2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 50.000 lei, potrivit dispozițiilor art. 2 alin. (2) din același act normativ.

Verificarea restituirii către candidați a sumelor rambursate și/sau a celor necheltuite va face obiectul controalelor desfășurate de către Autoritatea Electorală Permanentă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii