Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Mazăre, sigură de ajutorul ministrului PSD Dan Şova „Dacă le trece Guvernul, se ocupă de chestiunea Portul”

ro

06 Mar, 2014 00:00 1788 Marime text
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se declară convins de faptul că administraţia locală îşi va mări pachetul de acţiuni din Portul Constanţa, dacă Guvernul Ponta III va fi validat. Edilul şef a subliniat că nu este interesat de niciun minister, obiectivul său fiind obţinerea acţiunilor portului. „Nu vreau ministere. Vreau portul. Am reluat discuţia asta pentru că s-a schimbat ministrul. Dacă trece Guvernul, pentru noi, pentru Constanţa, şi pentru ceea ce am promis eu constănţenilor este un lucru fantastic. Pentru că eu cred că vom reuşi să facem acest lucru. Dacă trece Guvernul, vom fi în varianta discutată: 33, 33, 33. După care, ce o să fac cu banii care ne vor reveni, cum vor revitaliza portul, este o altă discuţie pe care o s-o avem la momentul respectiv”, a explicat, ieri, social democratul.

Primarul a menţionat că a vorbit despre acest proiect atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu ministrul PSD Dan Şova. „Ponta întotdeauna a declarat că susţine acest demers de a trece acţiunile în varianta pe care am discutat-o noi. Sigur că aş fi vrut mai mult, dar e ok şi aşa, iar ministrul Şova şi-a luat angajamentul să facă acest lucru. Dacă le trece Guvernul, se ocupă de chestiunea asta (n.r. Portul Constanţa)”, a mai afirmat Mazăre.

Şeful municipalităţii constănţene a precizat şi că, de la începutul săptămânii viitoare, Valeriu Ionescu, directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa se va afla la uşa ministrului Şova, „cu procedura de transfer, cu procedura de listare a acţiunilor, cu firma care este desemnată să le scoată la Bursă”. „Directorul e acolo să se asigure că merge”, a mai spus Radu Mazăre.
Întrebat când anume se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple, edilul a specificat: „Foarte rapid. Ar fi în avantajul lor şi al nostru să facă această promisiune până la alegerile parlamentare”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii