Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-ar fi ameninţat cu bătaia avocatul Nejmedin Mustafa şi-a primit pedeapsa definitiv

ro

21 Sep, 2016 00:00 1075 Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelul declarat de Nejmedin Mustafa împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Constanţa. Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în parte sentinţa penală atacată şi, rejudecând, l-au condamnat pe Nejmedin Mustafa la pedeapsa închisorii de doi ani cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.
 
Curtea de Apel Constanţa l-a obligat pe Nejmedin Mustafa ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri: „Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, conform minutei.
 
De asemenea, Nejmedin Mustafa are următoarele obligaţii: „Să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare“, se mai arată în minută.
 
Totodată, judecătorii constănţeni au redus cuantumul despăgubirilor morale acordate părţii civile, de la suma de 5.000 de lei la suma de 2.000 de lei.
 
Amintim că Nejmedin Mustafa a fost trimis în judecată după ce l-ar fi ameninţat cu acte de violenţă pe avocatul său. Totul s-ar fi petrecut la data de 13 mai 2014, atunci când nu ar fi fost mulţumit de decizia magistraţilor într-un alt dosar şi ar fi cerut banii înapoi de la avocat. Ar fi fost vorba de suma de 1.500 de euro într-un dosar civil, în calitate de creditor. El ar fi considerat că avocatul pe care l-ar fi plătit nu şi-ar fi desfăşurat în mod corespunzător atribuţiile de serviciu şi ar fi început să ameninţe cu bătaia şi cu îmbrânceli.
 
Nejmedin Mustafa a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru şantaj, în septembrie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii