Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă definitivă în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă - cinci ani. Nicolae Aldea - şase ani

ro

24 May, 2017 13:03 6991 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat definitiv în dosarul în care Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a Partidului Poporului - Dan Diaconescu Filiala Constanţa, şi fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, fostul prim-vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice, au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Conform DIICOT Constanţa, Aldea şi Ciuciuleacă, sprijiniţi de alte persoane, ar fi creat un prejudiciu în valoare de două milioane de euro, bani care ar fi fost spălaţi prin diverse metode.
 
 
În octombrie 2014, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus ca Nicolae Aldea, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie şi şantaj, să primească 14 ani de detenţie, iar Ciuciuleacă - zece ani. În aceeaşi cauză, Valentina Stănculescu a luat cinci ani de închisoare, Haralambie Budea a primit 3,8 ani, iar Silviu Costel Iordache a fost condamnat la 2,6 ani. Mai departe, în dosar, Eva Aldea a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi Iulieana Maxim - un an de închisoare, tot cu suspendare sub supraveghere.
 
Pedepsele au fost contestate la Curtea de Apel Constanţa. Azi, Curtea de Apel Constanţa a închis definitiv dosarul, aplicând următoarele pedepse:
 
Mariana Ciuciuleacă, fosta şefă a Partidului Poporului - Dan Diaconescu Filiala Constanţa – cinci ani cu executare.
 
Nicolae Aldea, fost colonel de jandarmerie, fost prim-vicepreşedinte al aceleiaşi formaţiuni politice – şase ani de închisoare, cu executare.   

Valentina Stanculescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Eva Aldea - achită pe inculpata Aldea Eva pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 23 lit.b (renumerotat 29 lit.b) din Legea nr. 656/2002 republicata cu aplicarea art. 5 cod penal.
 
Iordache Silviu: achită pe inculpatul Iordache Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 367 cod penal cu aplic. art.5 cod penal. Achită pe inculpatul Iordache Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244 alin.1 cod penal si art. 5 cod penal. ( persoană vătămată Pricop Nicoleta Georgeta). Achită pe inculpatul Iordache Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244 alin.1 cod penal si art. 5 cod penal. ( persoană vătămată Puţintelu Rodica). Achită pe inculpatul Iordache Silviu pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. art. 207 alin.1 cod penal cu aplic. art.35 cod penal şi art.5 cod penal. Înlătură obligarea inculpatului Iordache Silviu de la plata sumei de 42.000 euro si 11.762,94 dolari SUA, echivalentul in lei, cu titlu de daune materiale către partea civila Ciciu( Putintelu ) Ana Maria urmare a dispoziţiei de achitare pronunţată în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii