Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Omul care ar fi furat din casa lui ÎPS Teodosie, condamnat Ce despăgubiri trebuie să încaseze arhiepiscopul Tomisului

ro

20 Nov, 2017 00:00 4707 Marime text
Mihai Mihai Marian, de 31 de ani, din judeţul Vrancea, suspectat că ar fi furat din casa arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost condamnat. Pe lângă pedeapsă, inculpatul a fost obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii şi să-i achite daune materiale Înaltpreasfinţitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Mihai Mihai Marian a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi este acuzat că, în noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00 - 00.05, „profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, ar fi pătruns în interiorul imobilului situat în municipiul Constanţa, strada Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T., iar dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop (engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4.000 de lei“. În dosar, arhiepiscopul Tomisului s-a constituit parte civilă.
 
Judecătoria Constanţa a dispus, în primă instanţă, condamnarea inculpatului la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Buzău, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei/Consiliului Râmnicu Sărat (Buzău) sau Primăriei/Consiliului Valea Râmnicului (Buzău), pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii din data de 20 iunie 2017 şi a arestării preventive de la data de 27 iulie 2017 la 31 august 2017 şi de la 7 octombrie 2017 la zi“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Magistraţii au dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 4/03.10.2017, emis de Judecătoria Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.
 
Inculpatul a fost obligat la plata către partea civilă Teodosie Petrescu a sumei de 4.000 de lei, cu titlu de daune materiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii