De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
15:06 28 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Dragoş Poteleanu află astăzi dacă scapă de controlul judiciar (rechizitoriu)

ro

23 Sep, 2016 00:00 427 Marime text
Dragoş Poteleanu, fostul director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a atacat la Curtea de Apel Constanţa decizia magistraţilor Tribunalului de a-l menţine sub control judiciar. O soluţie definitivă în acest sens se va da astăzi.
 
Amintim că, potrivit procurorilor, „în perioada 2012 - 2015, cât a deţinut funcţia de preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, în repetate rânduri, inculpatul Poteleanu Dragoş şi-a condiţionat îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de primirea unor sume de bani sau a altor foloase necuvenite. Repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2015), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor conturează o personalitate pentru care funcţia publică deţinută a reprezentat un instrument de care s-a folosit pentru atingerea obiectivelor sale personale“.
 
Sintetizând „activitatea infracţională (…), se relevă un caracter continuat şi endemic al acestor fapte de corupţie, fiind, practic, o continuitate de fapte de corupţie în care sunt implicaţi funcţionari publici, inclusiv Poteleanu Dragoş, care, în perioada 2012 - 2015, a ocupat funcţia de preşedinte - director general al CJAS Constanţa.
 
Este important de subliniat că toţi cei opt denunţători audiaţi în perioada de după dobândirea calităţii de suspect de către Poteleanu Dragoş sunt persoane care activează în domeniul medical, medici specialişti, unii dintre ei şi cadre universitare, persoane credibile şi onorabile profesional şi social“.
 
„De fiecare dată când primea mită, Dragoş Poteleanu avea un comportament precaut“ (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii