Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie la Tribunalul Constanța în cazul cererii de revizuire a dosarului în care Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare

ro

08 Dec, 2017 21:02 1546 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins astăzi ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată de către condamnatul Constantinescu Nicuşor Daniel a dosarului în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Potrivit minutei, se respinge ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată de către condamnatul Constantinescu Nicuşor Daniel, nefiind îndeplinite condiţiile prev. de art.459 alin.3 lit.c, e C.p.p În baza art.275 alin.2 C.p.p.:
 

”Dispune obligarea condamnatului la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 8.12.2017” – se mai arată în minuta instanței.

 
Reamintim că, în luna septembrie 2017 judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au admis azi contestaţia formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, împotriva deciziei prin intermediul căreia i s-a respins cererea revizuire a cauzei unde a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Drept urmare, solicitarea de revizuire a dosarului CMZ a fost reanalizată de Tribunalul Constanţa.
 

„Admite apelul, desfiinţează hotărârea atacată şi dispune rejudecarea de către prima instanţă. Conform art.400 alin. ultim cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 ex. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.09.17“, conform minutei judecătoreşti.

 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii