Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Popescu Piedone, trimis în judecată

ro

07 Nov, 2016 13:11 2016 Marime text
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă  trimiterea în judecată a fostului primar al Sectorului 4 din Capitală, Cristian Popescu Piedone, acuzat de conflict de interese.
 
„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă  Înalta Curte de Casație și  Justiție au  finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese (11 acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:
În calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, în perioada 2013 - 2014, a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiţii P.V. şi P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, şi în urma obţinerii cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială.
 
Totodată, în aceeași calitate, inculpatul, în perioada 2013- 2015, a semnat pentru SC S.T.K. SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care  numitul P.V. (fiul acestuia)  deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început/ şi-a desfăşurat activitatea comercială.  De asemenea, în calitate de primar al Sectorului 4 Bucureşti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone a semnat, în anul 2015,  acordul de funcţionare  pentru un punct de lucru din  București al SC C. SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M.( fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea  activităţii comerciale.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 4 București“, se arată într-un comunicat la Parchetului General.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii