Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţi de la Registrul Auto Român Tulcea, condamnaţi pentru două sticle de coniac și câteva sute de lei

ro

27 Mar, 2017 00:00 11388 Marime text
Dosarul în care doi angajaţi ai Registrului Auto Român (RAR) Tulcea au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea şi, ulterior, condamnaţi în primă instanţă a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.
 
Pe data de 21 februarie, Tribunalul Tulcea a dispus condamnarea lui Alexandru Simion, angajat al Registrului Auto Român (RAR) Tulcea, la trei ani de închisoare pentru luare de mită, la alţi doi ani pentru dare de mită. Bărbatul a mai fost condamnat tot la doi ani de închisoare, pentru trafic de influenţă. După contopire, Alexandru Simion a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare.
 
Florin Stavarache, alt salariat al Registrului Auto Român (RAR) Tulcea, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită, la un an şi şase luni de închisoare pentru trafic de influenţă. În final, după contopire, Stavarache a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Cel de-al treilea inculpat al dosarului, Florin Sîrbu, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Instanţa l-a condamnat pe acelaşi inculpat la o altă pedeapsă de doi ani de închisoare pentru dare de mită în formă continuată. După contopire, Florin Sîrbu a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Instanţa a dispus confiscarea de la Florin Sîrbu a sumei de 717 lei, de la Alexandru Simion a sumei de 550 de lei, iar de la inculpatul Florin Stavarache a sumei de 942 de lei.
 
Deciziile Tribunalului Tulcea nu sunt definitive, ele fiind atacate la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit de către judecătorii constănţeni la data de 20 aprilie.
 
Florin Stavarache este acuzat de procurori că, „la datele de 19 şi 24 august 2015, a primit de la diferite persoane sume de bani cuprinse între 40 şi 200 de lei pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnică a unor autoturisme“.
 
La rândul său, Alexandru Simion este bănuit că, „în perioada august - septembrie 2015, a determinat două persoane să ofere mită colegului său, inculpatului Florin Stavarache, iar pe acesta din urmă l-a determinat să primească mita pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la verificarea tehnică a unor autoturisme, a acceptat promisiunea unor foloase necuvenite şi a primit două sticle de coniac de la o persoană pentru a-şi exercita influenţa pe lângă inginerii din cadrul RAR - reprezentanţa Tulcea şi a luat suma de 200 de lei de la o persoană în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.
 
Florin Sîrbu este suspectat că, „în anul 2012 şi în perioada iunie - octombrie 2015, a pretins şi a primit sume de bani cuprinse între de 150 şi 200 de lei de la mai multe persoane pentru a-şi exercita influenţa pe lângă inginerii din cadrul RAR - reprezentanţa Tulcea în vederea efectuării operaţiunilor de verificare tehnică a unor autoturisme“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii