Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii intră în vacanţă. În semestrul II vin simulările şi noi teze

ro

05 Feb, 2016 00:00 3633 Marime text
Elevii intră în vacanţa de sfârşit de semestru. Ei se vor întoarce în băncile şcolilor pe 15 februarie. Tezele din semestrul al doilea vor fi susţinute până la data de 20 mai. Cursurile claselor a VIII-a se încheie pe 10 iunie, iar cursurile claselor terminale din învăţământul liceal, pe 27 mai.
 
Peste 3.000.000 de elevi din învăţământul preuniversitar intră astăzi în vacanţa intersemestrială. Anul şcolar se va termina pe 24 iunie, adică exact cu o săptămână mai târziu decât până acum. Tezele din semestrul al doilea vor trebui susţinute până la data de 20 mai. Săptămâna 18 - 22 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun“, care va avea un orar specific.
 
Cursurile semestrului al doilea încep luni, 15 februarie, şi se vor termina vineri, 22 aprilie. Elevii se vor bucura apoi de vacanţa de primăvară, cuprinsă între 23 aprilie şi 3 mai. Vor reveni la cursuri pe 4 mai. Acestea se vor termina pe data de 24 iunie. Vacanţa de vară începe la data de 25 iunie şi se va încheia pe 11 septembrie.
 
Pentru al treilea an, Ministerul Educaţiei organizează simulări ale examenelor la nivel naţional, cu subiecte unice. La sfârşitul lunii februarie, elevii de clasa a VIII-a încep simulările examenelor de Evaluare Naţională. Prima testare este programată pe 22 februarie, la Limba şi literatura română. Va urma, pe data de 23 februarie, simularea la Matematică, iar pe 24, la Limba şi literatura maternă.
 
Rezultatele pe care le vor obţine elevii la aceste simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu aceştia, dezbateri la nivelul clasei şi şedinţe cu părinţii, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare.
 
La liceu, simulările Bacalaureatului 2016 încep la data de 7 martie, cu testarea la Limba şi literatura română. Ulterior, pe data de 8 martie, este programată testarea la limba şi literatura maternă, pe 9 martie - proba obligatorie a profilului, iar pe 10 martie - proba la alegere a profilului şi specializării. Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.069 din 14 ianuarie 2016 privind organizarea şi desfăşurarea simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2015 - 2016.
 
Simulările la nivel naţional înseamnă testări care vor fi organizate în toate şcolile la aceeaşi dată, cu aceleaşi subiecte, concepute de Ministerul Educaţiei. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii cu elevii şi cu părinţii. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului şi optimizarea rezultatelor obţinute de elevi, explică Ministerul Educaţiei.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii