Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Profesorul Augustin Popăescu a decedat

ro

16 Feb, 2017 13:44 4226 Marime text


Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) îşi exprimă regretul față de trecerea în nefiinţă a profesorului Augustin Popăescu.

Absolvent al Facultăţii de Construcţii Civile şi Industriale a Institutului de Construcţii Bucureşti, a obţinut titlul de doctor inginer în anul 1983 şi a devenit conducător de doctorat în anul 2005.

De-a lungul timpului, a publicat peste 60 de lucrări ştiinţifice și a obținut șapte brevete de invenţie, fiind expert tehnic şi verificator de proiecte în domeniul construcții civile, industriale și agrozootehnice, cu structură din beton, beton armat şi zidărie.

Profesorul Popăescu a format cu devotament generaţii de studenţi în cadrul Facultăţii de Construcţii a UOC, unde a predat disciplina „Beton armat şi precomprimat”.

Activitatea de cercetare ştiinţifică laborioasă, derulată timp de peste 40 de ani, cu rezultate şi contribuţii notabile - studii teoretice, cercetări experimentale, tehnologii de precomprimare, reglementări tehnice şi standarde, inovaţii, l-a confirmat printre specialiştii de valoare din domeniul betonului precomprimat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii