Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Burse mărite pentru elevii din municipiul Constanța. Proiectul de hotărâre, votat în unanimitate

ro

28 Apr, 2017 00:00 5038 Marime text
Pe masa aleșilor locali, care s-au întrunit pe data de 27 aprilie în ședința ordinară a Consiliului Local Constanța, s-a aflat și proiectul de hotărâre prin care se majorează cuantumul burselor școlare pentru elevii ce studiază în municipiul Constanța.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, care a fost votat în unanimitate, pentru semestrul al II-lea al anului școlar actual, valoarea burselor școlare va fi de: 200 de lei - bursa de performanță; 50 de lei - bursa de merit; 150 de lei - bursa de studiu și 150 de lei - bursa de ajutor social. Pentru a crește cuantumul burselor, Consiliul Local Constanța a suplimentat fondul aferent pentru anul 2017 la 7 milioane de lei, acesta majorându-se cu 75%.
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) salută decizia primarului Constanței și a consilierilor locali și îi felicită pe aceștia pentru că au conștientizat importanța acordării burselor școlare la niște cuantumuri care să le îndeplinească cu adevărat scopul, acela de a stimula performanța academică, în cazul celor de merit și de performanță, și de a reduce riscul de abandon școlar al elevilor proveniți din medii defavorizate, în cazul celor de studiu și de ajutor social.
 
Reamintim faptul că, încă din luna ianuarie, AEC a început demersurile pentru creșterea fondului de burse și a cuantumurilor acestora, având în această perioadă întâlniri de lucru cu primarul Constanței, reprezentanții Primăriei și consilierii locali. Totodată, înainte de ședința de Consiliu Local de la finalul lunii martie, AEC a lansat o petiție în acest sens, care a fost semnată de aproximativ 1.000 de elevi constănțeni.
 
„Asistăm la cea mai mare creștere a burselor școlare din ultimii doi ani, de când acestea se acordă în municipiul Constanța. Hotărârea luată astăzi de Consiliul Local ne arată faptul că și în Constanța investiția în educație devine o prioritate, fapt care nu poate decât să mă bucure. Beneficiile creșterii burselor se vor vedea pe termen mediu și lung în rezultate mai bune la examenele naționale și scăderea ratei de abandon școlar al elevilor proveniți din medii defavorizate.
 
Pentru Asociația Elevilor din Constanța, creșterea burselor în municipiul Constanța a fost unul dintre principalele obiective pe care și le-a setat în luna ianuarie. În continuare, vom acorda o atenție sporită primăriilor din județul Constanța care încă nu își respectă obligația legală de a acorda burse. Totuși, în urma demersurilor AEC, de la începutul anului și până în prezent, numărul localităților care acordă burse a crescut cu aproximativ 15“, a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
 
La rândul său, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, a ţinut să precizeze că ședinţa de ieri a adus pe masa consilierilor câteva proiecte importante. „Vești bune! S-au mărit bursele elevilor. Și s-au mărit semnificativ pentru anumite categorii. Sunt mândru că reușesc să-mi ţin promisiunea faţă de elevi. Și din momentul în care am hotărât acordarea de burse conform legii, nu a existat niciun semestru în care măcar două categorii de burse să nu se mărească. Îmi doresc ca, până la finalul mandatului, acesta să fie trendul. Îmi doresc să fie o corelare între cuantumul burselor și rezultatele la învăţătură ale elevilor constănţeni“, a declarat Făgădău.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simona 03 May, 2017 16:02 Cand ajung bursele la elevi?