Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă Ce au făcut candidaţii la ultima probă scrisă

ro

30 Aug, 2014 00:00 2955 Marime text
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, 1.338 de candidaţi au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică - profilul real - Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie şi Logică - profilul umanist).
 

La această probă, cinci candidaţi, dintre care patru susţineau proba la Biologie iar unul la disciplina Logică, comunicare şi argumentare, au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: doi candidaţi din centrul de examen de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“, un candidat de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, un candidat de la Liceul Teoretic „Callatis“ Mangalia, un candidat de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“.
La această sesiune de Bacalaureat, au fost eliminaţi 30 de candidaţi din examen, după cum urmează: la proba de Limba Română, zece candidaţi, la proba de Matematică şi Istorie, 15 candidaţi şi la proba la alegere a profilului, cinci candidaţi. Aceştia au încercat să fraudeze examenele folosind „copiuţe“ sau telefoane mobile. Toţi cei 30 de candidaţi au pierdut dreptul de a susţine examenul de Bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Anchetă la Telecom

Precizăm că la proba scrisă obligatorie a profilului (Matematică şi Istorie) din cadrul examenului de Bacalaureat, după vizionarea înregistrărilor video, comisia din centrul de examen de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a hotărât, conform „Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat“, eliminarea a opt candidaţi pentru fraudă (folosirea de materiale interzise). Inspectorii şcolari vor demara o anchetă pentru a stabili dacă profesorii supraveghetori se fac vinovaţi pentru fraudă. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor este programată în aceeaşi zi, între orele 12.00 - 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 4 septembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii