Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bac 2014, sesiunea de toamnă Candidaţii, între evoluţia statului român şi rezolvarea funcţiilor matematice

ro

28 Aug, 2014 00:00 2387 Marime text
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, ieri, 1.247 de candidaţi constănţeni au participat la proba scrisă obligatorie a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august - septembrie. Absolvenţii de la profilurile Real, Tehnologic şi Pedagogic au dat examen la Matematică, în timp ce absolvenţii de la Uman şi de la filiera vocaţională au susţinut proba la Istorie.

Ultima cerinţă a testării la Istorie a constat în redactarea unui eseu privind evoluţia statului român şi participarea României la relaţiile internaţionale în secolul al XX-lea, iar absolvenţii de profil Real, Tehnologic şi Pedagogic au avut de rezolvat funcţii.
Şapte candidaţi (şase susţineau proba la Matematică şi unul era testat la disciplina Istorie) au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă (telefoane mobile, notiţe şi însemnări), astfel: un candidat din centrul de examen de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, un candidat de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“, un candidat de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi patru candidaţi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

Pentru un candidat, Comisia Naţională de Bacalaureat a aprobat susţinerea examenului cu subiect de rezervă, în intervalul orar 13.00 - 16.00, la disciplina Matematică, în centrul de examen aferent - Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“. Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, cei şapte candidaţi eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă au pierdut dreptul de a susţine acest examen în următoarele două sesiuni. Vineri, 1.635 de candidaţi au dreptul să susţină proba la alegere la alegere a profilului şi a specializării, după cum urmează: Fizică - 134, Biologie - 972, Chimie - 73, Geografie - 400, Logică, argumentare şi comunicare - 21, Psihologie - 15, Economie - opt, Sociologie - opt, Informatică - patru. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 4 septembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii