Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele, pe 7 iulie Astăzi se încheie prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2015

ro

03 Jul, 2015 00:00 2306 Marime text
Examenul naţional de Bacalaureat se încheie azi, cu proba la alegere a profilului şi specializării (la alegere dintre materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie). Afișarea rezultatelor va avea loc pe 7 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 10 iulie. Potrivit ISJ Constanţa, 5.817 candidaţi din Constanţa (5210 - serie curentă şi 607 - serie precedentă) participă la examenele de Bacalaureat 2015. Acesta se derulează în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2011, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat 2011.
 
Reamintim că de la prima probă a Bacalaureatului 2015, cea la Limba și literatura română, din examen au fost eliminați doi candidați. Aceștia provin de la Colegiul Tehnic „Tomis“ și de la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Miercuri, la proba obligatorie a profilului și specializării, Matematică și Istorie, un candidat din Constanţa care a susţinut proba la centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ a fost eliminat din examen, deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra lui. Potrivit Metodologiei, candidații care au fost eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen“, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul. Ei au dreptul să se înscrie din nou la Bacalaureat peste două sesiuni. De asemenea, o altă situaţie specială înregistrată a fost faptul că un alt candidat din Constanţa a susținut proba la Spitalul Clinic Județean Constanța, cu aprobarea comisiei judeţene.
 
Citeşte şi
 
Între integrale şi autonomii locale: Elevii constănţeni au susţinut, ieri, proba obligatorie la Istorie şi Matematică (galerie foto)

Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în sală: Elevii din Constanța susțin, azi, prima probă scrisă a Bacalaureatului

50 de candidați din Constanța au susținut proba scrisă la limba maternă şi la disciplina nonlingvistică în franceză

Au încercat marea cu degetul: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii