Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Ce trebuie să ştiţi despre oferta educaţională şi calendarul examenelor

ro

05 Jun, 2014 00:00 12094 Marime text
Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (ANMB), instituţie de învăţământ superior de stat, evaluată instituţional cu calificativul „grad de încredere ridicat“, organizează şi desfăşoară concurs de admitere în sesiunile iulie 2014 şi septembrie 2014.

La admiterea în toate ciclurile de studii universitare, pot candida cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European (SEE) şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare. În acest an, concursul de admitere va avea loc în luna iulie, iar pentru locurile rămase neocupate, se va organiza o nouă sesiune în septembrie. Taxa de înscriere este de 150 de lei, indiferent de programul de studii. Cazarea, în perioada admiterii la studii universitare de licenţă, la Facultatea de Inginerie marină, Secţia Militară, se asigură gratuit pentru absolvenţii colegiilor militare liceale - promoţia 2014 şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti din MApN. Pentru înscrierea la o specializare cu locuri aferente Secţiei Militare, candidaţii trebuie declaraţi „admişi“ în urma parcurgerii în prealabil a probelor de selecţie desfăşurate în birourile teritoriale de informare-recrutare din Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare (CZSO), Centrul de Medicină Navală (CMN) şi ANMB.

Locuri disponibile

Facultatea de Inginerie marină oferă 26 de locuri fără taxă pentru Secţia Militară şi trei locuri fără taxă, 197 de locuri cu taxă şi 13 burse - Secţia Civilă. Pentru Secţia Militară, Facultatea de Inginerie marină, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale, au fost puse la bătaie 26 de locuri la buget. La Secţia Civilă, Facultatea de Inginerie marină, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Electromecanică navală (formă de învăţământ IF), sunt disponibile 67 de locuri cu taxă, trei locuri la buget şi şapte burse oferite de instituţie. Secţia Civilă a Facultăţii de Inginerie marină, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Electromecanică navală (formă de învăţământ IFR) pune la dispoziţia viitorilor studenţi 50 de locuri cu taxă. Nu în ultimul rând, la Secţia Civilă a Facultăţii de Inginerie marină, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Electromecanică (formă de învăţământ IF), sunt disponibile 30 de locuri cu taxă şi şase burse oferite de instituţie. Facultatea de Navigaţie şi management naval oferă, pentru anul universitar 2014-2015, 345 de locuri cu taxă şi 17 burse. Facultatea de Navigaţie şi management naval, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Navigaţie şi transport maritim şi fluvial (forma de învăţământ IF) oferă 120 de locuri cu taxă şi zece burse. La Facultatea de Navigaţie şi management naval, domeniul Inginerie marină şi navigaţie, specializarea Navigaţie şi transport maritim şi fluvial (forma de învăţământ IFR), cei interesaţi pot candida pentru unul dintre cele 125 de locuri cu taxă disponibile. Facultatea de Navigaţie şi management naval, domeniul Inginerie şi management, specializarea Inginerie şi management portuar (forma de învăţământ IF) oferă 50 de locuri cu taxă şi şapte burse. La Facultatea de Navigaţie şi management naval, domeniul Inginerie şi management, specializarea Inginerie şi management portuar (forma de învăţământ IFR), candidaţilor le sunt puse la dispoziţie 50 de locuri cu taxă.

Calendarul admiterii pentru sesiunea iulie 2014

Candidaţii la Facultatea de Inginerie marină (Secţia Militară) pot depune dosarele de înscriere până pe data 16 iulie. Cei care doresc să devină studenţi la Facultatea de Inginerie marină (Secţia Civilă) sau la Facultatea Navigaţie şi management naval pot depune dosarele până pe 21 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii