Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe haosul pentru şoferi Se modifică drumurile din zona Poarta 10. CN APM Constanţa a solicitat acordul de mediu

ro

24 Oct, 2016 00:00 2975 Marime text


Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Sistematizare acces platformă şi drumuri P10“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
Proiectantul general este ABC VAL SRL, iar proiectantul de specialitate - Kossy Structures SRL. Durata de realizare a investiţiei este de 45 de zile.
 
Terenul pe care se află amplasat sectorul de drum, în lungime de 430 metri, având o suprafaţă de 3.010 mp, ce face obiectul proiectului este în proprietatea beneficiarului. Sistemul rutier existent este din dale de beton şi prezintă diferite defecţiuni: deformări, tasări. Degradările s-au produs din cauza traficului de mare tonaj şi a posibilelor stagnări ale apei pe carosabil în perioadele de îngheţ.
 
Reparaţiile sunt necesare în vederea asigurării circulaţiei pe drumul existent în condiţii de siguranţă şi operării în bune condiţii a zonei Poarta P10. Traficul desfăşurat pe acest drum se înscrie în clasa de trafic greu şi constă în mijloace de transport alcătuite din autoturisme si autoutilitare cu sarcină mai mare de zece tone. Conform OMT nr. 45/1998 - Ordinul pentru aprobarea Normelor privind încadrarea în categorii a drumurilor publice, drumul este încadrat ca drum clasa tehnică IV. Lucrarea ce face obiectul prezentului proiect se încadrează în categoria „C” - construcţii de importanţă normală, în conformitate cu HGR nr. 766/1997 - „Regulament privind stabilirea categoriei de importanţă a construcţiilor” şi cu „Metodologia de stabilire a categoriei de importanţă a construcţiilor”.
 
Lucrările de reparaţie a drumului se vor executa sub circulaţie, pe jumătate de cale, pe tronsoane bine stabilite, în concordanţă cu tehnologia de execuţie. Pe timpul execuţiei lucrărilor se vor institui restricţii de viteză şi interdicţii de oprire, parcare sau acces. Toate punctele de lucru vor fi semnalizate corespunzător legislaţiei rutiere şi a celei de protecţie a muncii.
 
Precizăm că Primăria Constanţa a emis, pe data de 2 iunie 2016, Certificatul de urbanism nr. 1917 pentru CNAPM SA Constanţa, în vederea „sistematizării accesului platformă şi drumuri existente Poarta 10”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii