Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la înot, la imobiliare Consilierul local Răzvan Florea reabilitează, în zona peninsulară a Constanţei, o clădire veche de peste 100 de ani (document+galerie foto)

ro

30 Mar, 2017 00:00 6165 Marime text
P&R Cont Solutions SRL, controlată de consilierul local Răzvan Florea, a înaintat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Consolidare, recompartimentare imobil S+P+3e locuire, schimbare destinaţie în cazare şi alimentaţie publică“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Imobilul este situat în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis nr. 27. Clădirea a fost construită în jurul anului 1900 şi avea funcţiunea de locuinţă - cu spaţiu comercial la parter.
 
„Deocamdată, suntem la stadiul de avizări. Vom încerca să accesăm fonduri europene în vederea reabilitării clădirii, care datează din anii 1900. Ne dorim să-i redăm aspectul de altădată. Investiţia va fi un boutique hotel, care va avea cinci camere, un apartament şi un spaţiu de servit masa la parter“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, consilierul local Răzvan Florea.
 
Terenul este situat în intravilanul localităţii Constanţa şi se află în proprietatea firmei P&R Cont Solution SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 230 din 8.04.2016. Se propune consolidarea şi modernizarea imobilului S+P+3E fără a modifica regimul de înălţime, volumul sau coeficienţii urbanistici existenţi. Vecinătăţile amplasamentului sunt: la nord - bulevardul Tomis, la sud - ruine, proprietate a Consiliului Local, P+2 - P+2+M, la est - teren viran, la vest - clădire P+2, proprietate a Consiliului Local.
 
Potrivit proiectului depus la APM Constanţa, lucrările de consolidare constau în cămăşuirea pereţilor existenţi exteriori. De asemenea, se va reface faţada clădirii, fiind folosită piatră naturală, iar tencuielile decorative şi ornamentele vor fi recondiţionate. O mare parte dintre materiale utilizate vor fi prefabricate şi montate local. Schimbarea destinaţiei imobilului presupune şi realizarea lucrărilor de recompartimentare propuse prin proiect, în vederea asigurării funcţionalităţii spaţiilor. Construcţia, având un Procent de Ocupare al Terenului de 100%, se învecinează cu loturile vecine prin pereţi opaci de tip calcan, cu o înălţime de 16 metri.
 
Oportunitatea investiţiei este argumentată prin documentaţia de certificat de urbanism aprobată şi presupune consolidarea, recompartimentarea imobilului S+P+3E locuire, schimbare destinaţie în cazare şi alimentaţie publică. Imobilul se va recompartimenta şi va adăposti următoarele funcţiuni: la subsol - spaţii tehnice, depozitări, la parter - spaţiu pentru alimentaţie publică; la etajele 1, 2 şi 3 - camere şi apartamente destinate cazării; la exterior, faţada principala se va reface păstrând stilul arhitectural existent în zonă.
 
Amplasamentul imobilului studiat este în intravilanul municipiului Constanţa, zona peninsulară, bulevardul Tomis nr. 27. Este compus din teren în suprafaţă de 80,19 mp, conform măsurătorilor, şi 76 mp, conform actelor, şi o clădire S+P+3E cu o arie construită de 80,19 mp (aferentă POT) şi desfăşurată de 398,34 mp, POT = 100%, CUT = 4,96. Construcţia are o formă în plan neregulată, cu o deschidere de 8,84 m spre bulevardul Tomis, iar pe celelalte trei laturi se învecinează cu construcţii aflate în proprietatea Consiliului Local. Pe verticală, se dezvoltă pe un subsol (ajungând la adâncimea de 2,50 m), parter şi trei etaje, având o înălţime totală de 15,44 m.

Despre P&R Cont Solutions Srl 

Firma a fost înmatriculată în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, integral vărsat, este compus din 40 de părţi sociale. Societatea este deţinută de Răzvan Ionuţ Florea, născut pe 29.09.1980, în Constanţa, cu 80% din capitalul social, şi Iulia-Oana Florea, născută pe 21.09.1981, în Constanţa, cu 20% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe, este Răzvan Ionuţ Florea.
 
În vârstă de 36 de ani, Răzvan Florea este primul (şi singurul până acum) medaliat olimpic din nataţia masculină românească, el cucerind medalia de bronz, în proba de 200 m spate, la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. După retragerea din activitatea competiţională, Răzvan (multiplu campion naţional şi de patru ori medaliat la Europene) a rămas un apropiat al sportului. A deschis la Constanţa un bazin de înot şi a înfiinţat un club de nataţie, Atena Sport Club, unde antrenează şi el şi unde au fost lansaţi mulţi tineri talentaţi. De asemenea, Răzvan Florea organizează competiţii, este vicepreşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi participă constant la competiţii de triatlon. Răzvan Florea este şi consilier local municipal.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii