Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

14.000 de metri pătraţi ar putea intra în intravilanul oraşului Ovidiu! Trei investitori doresc modificarea Planului Urbanistic Zonal

ro

06 Dec, 2016 00:00 2109 Marime text
Un grup de investitori din localitatea Ovidiu doresc să introducă în intravilanul oraşului mai multe parcele de teren. Astfel, Maria SpitaCălin Dima şi Nicoleta Dima, reprezentaţi de Leonard Ciocovianu, au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memoriu pentru obţinerea acordului de mediu la investiţia „Plan Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan a unui teren cu S=14.300 mp şi lotizare teren cu S=10.864 mp“, pentru parcela A431/4/1, parcela A431/4/3/1 şi A431/4/3/2 din Ovidiu.
 
Potrivit memoriului, PUZ-ul a fost elaborat la cererea beneficiarilor pentru introducerea în intravilan şi lotizarea terenului aflat în proprietatea acestora, în vederea construirii de locuinţe cu anexele necesare, spaţii prestări servicii, spaţii comerciale, dotări sociale, precum şi alte dotări admise.
 
Planul Urbanistic Zonal este necesar şi oportun pentru introducerea în intravilan şi reglementarea terenului în suprafaţă totală de 14.300 mp, compus din parcela A431/4/1, cu suprafaţa de 2.836 mp, parcela A431/4/3/1, cu suprafaţa de 500 mp, şi parcela A431/4/3/2, cu suprafaţă de 10.964 mp, precum şi lotizarea parcelei A431/4/3/2, în vederea construirii de locuinţe cu anexele necesare, spaţii prestări servicii, spaţii comerciale, dotări sociale.
 
Potrivit iniţiatorilor, Planul Urbanistic Zonal este oportun pentru ca în această fază de proiectare să se stabilească condiţiile urbanistice generale de amplasare în contextul urban existent, format din clădiri cu regim de înălţime diferit şi funcţiuni mixte. În cadrul proiectului sunt analizate condiţiile de amplasare, relaţiile cu vecinătăţile, indicii de ocupare a terenului, accesurile, înălţimea maximă a construcţiilor, posibilităţile de racordare la reţelele edilitare existente şi volumetria clădirilor ce urmează a fi amplasate pe terenurile lotizate.
 
În memoriu se mai precizează că, până în prezent, incinta nu a fost supusă unui studiu de Plan Urbanistic Zonal, iar lotizarea propusă se încadrează din punct de vedere urbanistic ca destinaţie şi funcţiune în viziunea de dezvoltare imobiliară a oraşului Ovidiu, venind în sprijinul populaţiei prin realizarea unei lotizări pentru construirea de locuinţe realizate la standarde moderne. Investitorii precizează că, din punct de vedere financiar, realizarea investiţiei va avea un efect benefic, încurajând dezvoltarea investiţiilor pe raza oraşului Ovidiu, care vor genera noi locuri de muncă şi surse de venituri.
 
Potrivit proiectului, pe parcela propusă spre lotizare, introducere în intravilan şi lotizare, cu suprafaţa de 10.964 mp, se doreşte realizarea a 24 de loturi, dintre care 23 destinate construirii de locuinţe şi un lot cu destinaţia zonă de protecţie a conductei de gaz. Terenul se învecinează la nord vest cu parcela A431/3/1/5 şi parcela A431/3/2, la nord-est cu parcela A431/4/2 şi DN3C, la sud-est cu parcela A431/5/2 şi la sud-vest cu DE 422.
 
Terenul reglementat nu are în prezent amplasamente de construcţii, însă este amplasat în zonă de construcţii cu destinaţia de locuinţe, anexe gospodăreşti, spaţii de prestări servicii, spaţii comerciale, spaţii cu destinaţie socială, construcţiile existente având regimul de înălţime P+2E.
 
Potrivit memoriului, iniţiatorii doresc ca regimul de înălţime propus să fie de P, P+Mansardă, P+1E, P+1E+M şi maximum P+2E. Procentul de ocupare a terenului propus este de 35%, maximum 40%, iar coeficientul maxim de utilizare a terenului este de 1,2.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii