Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotografii unicat cu Regele Mihai și Regina Ana. Regina Ana imagine cu eșarfa unui fost primar de oraș din județul Constanța

ro

02 Jan, 2018 05:55 4367 Marime text
Majestățile Sale Regele Mihai I (n. 25 octombrie 1921, Sinaia, România – d. 5 decembrie 2017, Aubonne, Elveția) și Regina Ana a României (n. 18 septembrie 1923, Paris, Franța – d. 1 august 2016, Morges, Elveția) au vizitat în data de 20 octombrie 2006  Podgoria Murfatlar.

Atunci, după degustarea celebrelor vinuri ale podgoriei dobrogene, în cadrul unei ceremonii oficiale, Regele Mihai I a conferit societății Murfatlar diploma de reînnoire a calității de "Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I".

În felul acesta a fost marcată reluarea unei tradiții după mai bine de jumătate de secol.

La vremea respectivă administratorul Murfatlar, Cosmin Popescu, declara că reînnoirea acestei calități obliga compania să se mențina la înălțimea așteptărilor.

Majestatea Sa s-a arătat încântat de vinurile dulci.

Cu aceeași ocazie Regele Mihai a făcut o vizită și la cramele Murfatlar, dar şi la primăria din localitate, unde s-a întîlnit cu Nicolae Crivineanu, primarul de atunci al localității.

Potrivit afirmaţiilor lui Crivineanu acesta a discutat cu regele Mihai pe diferite teme, cum ar fi relaţia minorităţii tătare cu administraţia locală, povestea monumentului rupestru din localitate, preferinţele fostului suveran în materie de vinuri.

“Prefera vinurile dulci, precum Rai de Murfatlar sau Chardonnay“, ne-a spus Crivineanu, acum câteva zile.

”Dar rămân memorabile fotografiile pe care le am cu majestățile lor”, ne-a mai declarat Crivineanu, care ne-a pus la dispoziție, imagini nevăzute niciodată de public.
 
Sursa foto: Nicolae Crivineanu-arhiva personală+arhiva ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii