Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Român, condamnat la 30 de ani de închisoare de autoritățile spaniole

ro

07 Nov, 2017 17:50 2120 Marime text
Un bărbat din Vaslui, condamnat la 30 de ani de închisoare de autorităţile din Spania pentru tâlhărie, vătămare corporală şi viol, a fost preluat de poliţiştii români pentru a executa pedeapsa în sistemul penitenciar din România.

Potrivit Poliției Române, bărbatul a fost condamnat de instanțele spaniole pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie, vătămare corporală și viol, în formă continuată.

În sarcina acestuia instanța de judecată a reținut faptul că, în cursul anului 2012, împreună cu un complice, au abordat 5 victime cărora, prin amenințări și violență, le-au sustras gențile în care aveau bani, telefoane, bijuterii și  alte bunuri personale.

De asemenea, instanța de judecată a reținut faptul că bărbații au încercat să constrângă prin violență victimele să întrețină raporturi sexuale, acțiuni oprite de apropierea unor trecători sau de opoziția victimelor. Într-unul dintre cazuri, victima a suferit daune fizice care s-au vindecat în 106 zile, fiind lovită de cei doi bărbați.

Totodată, s-a reținut în sarcina acestora că au acostat o altă victimă în parcarea subterană a unui imobil din Alicante în care aceasta locuia, au constrâns-o să le remită 70 de euro și alte bunuri pe care aceasta le avea asupra sa și au constrâns-o să întrețină raporturi sexuale.

Transferul a fost dispus conform unei sentințe penale pronunțate de Curtea de Apel Iași prin care s-a hotărât recunoașterea și punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentințele emise de instanțele din Spania.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii