Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Buckingham intră în renovare

ro

18 Nov, 2016 21:25 6580 Marime text
Palatul Buckingham, principala reședință a reginei Elisabeta a II-a, va fi supus unor lucrări de renovare, cu un buget de 369 de milioane de lire sterline, pentru a preveni inundațiile "catastrofale" sau incendiile care ar putea să afecteze celebra clădire din secolul al XVII-lea, conform unui anunț făcut astăzi de Executivul de la Londra, informează DPA.
 
Proiectul va dura 10 ani, iar în această perioadă vor fi schimbate instalațiile sanitare, țevile, sistemul de încălzire și sistemul electric al palatului, toate aceste instalații datând din anii '50 când clădirea a fost renovată după stricăciunile suferite în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
 
În cadrul renovării vor fi înlocuite 2.500 de calorifere, peste 160 de kilometri de cabluri electrice, 6.500 de prize, peste 30 de kilometri de țevi de încălzire și peste 15 kilometri de țevi de apă caldă și de apă rece.
 
Conform autorităților britanice, aceste lucrări sunt justificate de nevoia de a reduce riscul producerii unor "accidente catastrofale, mult mai costisitoare, în anii următori". Astfel, conform Trezoreriei britanice, refacerea unei singure aripi a Palatului Buckingham ar putea costa până la 250 de milioane de lire sterline, dacă ar fi afectată de un incendiu.
 
Palatul este și un important obiectiv turistic la Londra. Aproximativ jumătate de milion de turiști vizitează anual acest palat, iar mai multe milioane de turiști se adună anual în fața porților sale pentru a urmări tradiționala ceremonie de schimbare a gărzilor.
 
Lucrările de renovare vor începe în luna aprilie și se vor desfășura în etape pentru a-i permite reginei să rămână la Buckingham și să poată primi în continuare acolo vizitele oficiale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii