Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Negocieri fără rezultate între partidele proeuropene

ro

07 Dec, 2015 09:48 2351 Marime text


Partidul Liberal şi Partidul Democrat din Moldova sunt gata să anunţe un nou Guvern până la sfârşitul săptămânii. Ei aşteaptă, însă, decizia liberal-democraţilor, care sunt încorsetaţi de Consiliul Naţional Politic al partidului.

"Am încercat să le aducem argumente pentru ca dumnealor să aibă un mandat mai mare pentru discuții, pentru negocieri. Am spus că noi suntem deschiși și nu avem motive ca să blocăm discuțiile și vrem să avem un guvern cât se poate de repede. Până la Anul Nou", a spus Dumitru Diacov (PDM).

Liberalii susţin că sunt gata să voteze un nou Guvern.

"Trebuie să avem negocieri rapide, fulger pentru crearea unui nou Guvern. Noi suntem gata să ajutăm republica Moldova să iasă cât mai repede din această situație complicată dar să nu existe pur și simplu declarații", a declarat Valeriu Munteanu (PL). 

"Am rugat să ne mai întâlnim încă o dată ca în perspectiva Consiliului Politic să ne ducem și cu răspunsuri, nu doar cu întrebări. Înainte de Consiliu, noi trimitem în teritorii rezumatele situației politice curente ca să convoace birourile locale. Eu cred vă va fi în prima jumătate a săptămânii care vine", a afirmat Valeriu Streleţ (PLDM).  

Liberal-democraţii insistă pe numirea unui premier tehnocrat, în condițiile în care până acum au propus de cinci ori candidatul la funcția de prim-ministru. Unii politicieni susțin că PLDM are un număr insuficient de mandate pentru a propune un nou premier, iar slăbirea partidului i-a făcut să insiste pe un prim-ministru apolitic.

Negocierile pentru formarea noului Guvern au început în data de 30 octombrie. La discuţii au participat reprezentanţii PDM, PL şi grupul de deputaţi conduşi de Iurie Leancă. Săptămâna aceasta, şi liberal-democraţii şi-au arătat disponibilitatea de a participa la discuţii, dar numai după îndeplinirea unor condiţii înaintate de ei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii