Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost găsită o nouă groapă comună cu 40 de cadavre

ro

18 Nov, 2016 22:41 1553 Marime text
Forțele irakiene au descoperit o nouă groapă comună presupusă a grupării Stat Islamic (SI) într-un sector recent eliberat de sub controlul jihadiștilor în apropiere de Mosul, potrivit unor corespondenți ai agenției France Presse aflați la fața locului.
 

Situl, eliberat de forțele de elită ale Ministerului de Interne, este situat în exteriorul satului Tall Adh-Dhahab, la circa 10 kilometri sud de Mosul, bastion al SI în Irak.
 
Bucăți de oase și resturi de îmbrăcăminte ca un pantalon rupt sau o pereche de șlapi puteau fi observate la locul tragediei, peste care plutea un miros sufocant.
 
Potrivit locuitorilor, corpurile circa 40 de persoane s-ar putea afla în situl respectiv pe care SI îl utiliza pentru execuții, a menționat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.
 
"Majoritatea acestor persoane erau membri ai forțelor de securitate, armatei și poliției", a precizat locotenentul Yahya Joumma, prezent în zonă.
 
"Erau vreo 40, potrivit martorilor", a adăugat el.
 
Forțele irakiene au mai descoperit gropi comune în zonele eliberate de sub controlul jihadiștilor.
 
Săptămâna trecută au găsit o groapă comună în satul Hamam al-Alil, la sud-vest de noul sit. Potrivit locuitorilor satului, sute de corpuri decapitate ar putea fi îngropate acolo, a făcut cunoscut Human Rights Watch (HRW).
 
Forțele irakiene, sprijinite de o coaliție internațională condusă de Washington, au lansat la 17 octombrie o ofensivă în vederea eliberării orașului Mosul din mâinile SI, a doua localitate din țară pe care jihadiștii au cucerit-o în iunie 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii