Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Groapă comună și alte 200 de morminte, descoperite în Liman. Printre victime, și copii

ro

08 Oct, 2022 09:18 1211 Marime text
Cimitir, imagine cu rol ilustrativ, foto: Pexels O groapă comună şi, separat, alte aproximativ 200 de morminte au fost descoperite în oraşul Liman (în estul Ucrainei), recent eliberat de sub ocupaţia forţelor ruse, a declarat şeful administraţiei militare ucrainene a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de DPA.

Autorităţile nu au stabilit încă precis numărul de cadavre care s-ar putea afla în groapa comună, indicase vineri seara Kirilenko într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

Exhumările au început deja, a specificat responsabilul citat, care a ataşat mesajului său o serie de fotografii ce arată personal de urgenţă purtând costume albe de protecţie într-o zonă izolată., scrie Agerpres.ro. 


Ce spune Agenţia ucraineană de presă Ukrinform

Agenţia ucraineană de presă Ukrinform, citând un înalt oficial al poliţiei ucrainene, a relatat că în groapa comună au fost descoperite 180 de cadavre.

Potrivit primelor constatări, victimele ar putea fi atât soldaţi ucraineni, cât şi civili, a precizat acesta.


Care este numărul exact al cadavrelor 

Numărul exact al cadavrelor din groapa comună, printre care mai mulţi copii mici, precum şi familii întregi, nu a fost încă stabilit, afirmă poliţia ucraineană.

Printre victime se numără şi copiii născuţi între 2019 şi 2021, a completat un responsabil din poliţie, citat de Ukrinform.

Limanul a fost eliberat în primele zile ale lunii octombrie, după cum a anunţat oficial Kievul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii