Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei adulţi şi trei copii, morţi lângă Cernavodă. Şoferul, aproape de comă alcoolică. Detalii şocante Pe locul unde s-a petrecut tragedia sunt mai multe cruci, semn al altor nenorociri (galerie foto)

ro

21 Jan, 2014 00:00 2466 Marime text
Tragedie rutieră fără precedent în judeţul Constanţa! Şase persoane (printre care trei copii) şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Acesta a avut loc duminică seara, aproape de Cernavodă, când un automobil de teren marca Land Rover a plonjat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră. Maşina a fost scoasă de la o adâncime de circa 7 metri, iar pentru această intervenţie a fost necesară blocarea unui drum naţional, pentru câteva ore. În automobil au fost găsiţi patru mii de euro şi circa patru mii de lei.

Ca o stranie coincidenţă, în cădere, maşina cu cele şase victime a trecut exact pe lângă nişte cruci, semne ale altor tragedii ce au avut loc acolo.
În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă, graţie datelor puse la dispoziţie de Serviciului Rutier Constanţa, cum a fost posibil tragicul eveniment, care a şocat o ţară întreagă.
 
În urma cercetărilor specifice, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au stabilit că, la data de 19 ianuarie, la ora 17.15, Vadet Memet, de 44 de ani, din Constanţa, care nu figurează în baza de date cu permis de conducere, a condus un automobil Land Rover pe DN 22 C, dinspre Cernavodă către Ştefan cel Mare. Ajuns pe podul rutier, spun poliţiştii, şoferul, din cauza neatenţiei în conducere, a părăsit partea carosabilă către dreapta sensului său de mers, a intrat în coliziune cu balustrada de protecţie şi a căzut de pe pod în apa Canalului Dunăre - Marea Neagră.

În urma accidentului a rezultat decesul la faţa locului a cinci persoane, Memet Ibraim Vadet, de 18 ani, Izabela Meniş (24 de ani), Zafira M. (5 ani) şi Andrei C. (10 ani), respectiv a conducătorului auto, Vadet Memet. Autoturismul a fost scos din apă după câteva ore bune, iar pentru această intervenţie a fost necesară blocarea drumului naţional 22 C în intervalul 20.00- 22.40 şi devierea traficului prin oraşul Cernavodă.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului.
Ieri, poliţiştii rutieri şi scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrobea au derulat acţiuni specifice în vedera căutării unui minor de 9 ani, care se presupune ca ar fi fost în autoturism în momentul producerii accidentului. După câteva ore, trupul neînsufleţit al micuţului a fost scos din apă.

După cum menţionam şi mai sus, şoferul, Vadet Memet, nu figurează în baza de date a Poliţie Române ca având permis de conducere. Totuşi, se pare că acesta ar poseda un permis de conducere emis de autorităţile din Turcia. Poliţia continuă cercetările. Conform reprezentanţilor IPJ Constanţa, în anul 2008 şi respectiv în 2009, şoferului i-au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult, în urma efectuării necropsiei lui M.V., conducătorul auto decedat în accident, a rezultat o valoare în sânge de 1,65 gr/l alcool pur în sânge şi 2,20 gr/l alcool pur în urină.
Ieri, în cimitirul din Medgidia au fost îngropate două dintre cele şase victime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii