Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţepe on-line! Un constănţean a cumpărat mai multe bunuri de pe diverse site-uri cu ordine de plată falsificate

ro

21 Feb, 2017 15:21 1246 Marime text
Polițiștii din Suceava au surprins în flagrant delict un bărbat, din judeţul Constanţa, care ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale, prin utilizarea în fals a unor firme și prin emiterea de ordine de plată falsificate. Acesta a fost reținut pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Potrivit IGPR, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava efectuează cercetări într-un dosar penal cu privire la comiterea de infracţiuni de înşelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a 6 societăţi comerciale din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, cel în cauză, un bărbat, din orașul Băneasa, județul Constanța, de 46 de ani, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăţi comerciale, (nume, CUI, conturi bancare), ar fi achiziţionat bunuri de pe anumite site-uri, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

La 19 februarie a.c., polițiștii au organizat o activitate de prindere în flagrant a celui în cauză, în  Deva, în timp ce încerca să inducă în eroare un bărbat, din Suceava, în legătură cu livrarea unor  produse şi aparate de fitness, în valoare totală de 86.215 lei, intervenind în momentul consumării infracţiunii de înşelăciune.

La activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.În cauză au fost recuperate produsele care urmau să fie livrate și au fost restituite victimei.

De asemenea, de la cel în cauză, polițiștii au ridicat un autoturism, în valoare de 7.000 de euro, 25.000 de lei, telefoane, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie.
În urma administrării probatoriului, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore a bărbatului, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii