Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Talharii care au atacat o firma de turism au fost prinsi

ro

08 Mar, 2004 00:00 1017 Marime text

Chef mare, cu bani furati, la Silistea

In urma cu trei saptamani, doi necunoscuti au intrat intr-o agentie de turism de pe bulevardul Ferdinand si, folosind violenta, l-au obligat pe angajatul Cornel Draghici sa deschida seiful in care se aflau 6.000 de euro si 2000 USD * Batranul agresat nu i-a putut identifica pe talhari, intrucat acestia purtau cagule pe fata * Draghici a fost batut, legat de picioare cu sarma, iar pentru a nu striga dupa ajutor, pe gura i s-a aplicat o banda adeziva * Sambata dimineata, la capatul unei anchete amanuntite, politistii au reusit sa ii retina pe autori, doi indivizi din Silistea, care in urma cu cativa ani plecasera la munca in Grecia, prin intermediul firmei "Liotsikas Travel" * Marius Septimiu Garba si Gheorghita Gherghina au fost retinuti dupa ce au cheltuit sume importante de bani prin carciumile din satul natal si s-au laudat tuturor cunoscutilor in legatura cu infractiunea comisa * Cei doi au fost prezentati Parchetului cu propunerea de arestare preventiva * Prejudiciul cauzat prin infractiune a fost recuperat partial

Politistii constanteni au reusit, la sfarsitul saptamanii trecute, rezolvarea unui caz deosebit de important, o talharie comisa in urma cu trei saptamani, in plin centrul Constantei, cand o firma de turism a fost pagubita de 6.000 de euro si 2000 USD. Sambata dimineata, politistii au reusit sa ii identifice si retina pe autorii infractiunii. Acestia sunt Marius Septimiu Garba, de 39 de ani, si Gheorghita Gherghina, de 27 de ani, ambii din comuna Silistea. Dupa cum se stie, in dimineata zilei de 16 februarie, in jurul orei 8.00, doi barbati avand chipul acoperit cu cagule au intrat in sediul firmei de turism "Liotsikas Travel" Bucuresti, situat pe bulevardul Ferdinand, numarul 59. La acea ora, in sediul agentiei se afla Cornel Draghici, un batran de 63 de ani care gestioneaza activitatea filialei de pe litoral. Acesta lasase usa de la intrare deschisa, intrucat in cateva minute urma sa soseasca si un alt angajat. De asemenea, in jurul orei 8.30, la sediul firmei urma sa soseasca si o masina de transport valori, care urma sa duca toate incasarile la o banca din localitate. Gherghina si Garba au intrat astfel fara probleme, iar primul dintre acestia l-a lovit de mai multe ori in plina figura pe Draghici. Acesta a fost imobilizat, infractorii legandu-i picioarele cu sarma si aplicandu-i pe gura o banda adeziva. Cei doi au luat cheile de la seif, pe care l-au deschis imediat, luand toata valuta care se gasea inauntru, 6.000 de euro si 2000 de dolari. Pe tot timpul jafului, cei doi au purtat cagule si manusi si s-au inteles intre ei in limba greaca, inaccesibila lui Cornel Draghici. Dupa ce au luat valuta, Garba si Gherghina au parasit locul faptei.

Infractorii s-au dat singuri de gol

Timp de trei saptamani, politistii constanteni au efectuat o ancheta amanuntita, incercand sa dea de urma autorilor. Munca organelor de cercetare penala era insa ingreunata de faptul ca cei doi nu lasasera amprente si nimeni nu le vazuse fetele. S-a alcatuit un cerc de suspecti, in general persoane care, intr-un fel sau altul, avusesera in trecut legaturi cu "Liotsikas Travel" si care stiau foarte bine programul acestei firmei. Ulterior, politistii urmau sa descopere ca Marius Septimiu Garba si Gheorghita Gherghina plecasera in urma cu un an in Grecia, chiar prin intermediul firmei de pe bulevardul Ferdinand. Desi politistii stiau de cei doi barbati din Silistea, acestia probabil ar fi putut scapa daca nu ar fi comis greseli in lant. Astfel, la numai cateva zile de la comiterea faptei, indivizii au inceput sa cheltuiasca sume mari pe la carciumile din localitate. Ei nu aveau nici o ocupatie si pana la jaf nu avusesera niciodata destui bani. Acum, dintr-o data si fara sa dea nici o explicatie, cei doi au inceput sa se comporte asemenea unor milionari. Ei au facut cinste tuturor cunoscutilor, "aruncand" in stanga si-n dreapta cu bani. Mai mult, dupa ce au consumat in exces bauturi alcoolice, Gherghina si Garba au inceput sa se laude prietenilor ca ei sunt cei care au comis jaful de la "Liotsikas". Vestea s-a raspandit imediat si politistii au decis sa actioneze. Lucratorii DIAS au descins in forta la locuinta celor doi, care au fost luati pe nepregatite si nu au ripostat in nici un fel. Ei au fost dusi in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, iar in cursul dupa-amiezii au fost prezentati Parchetului cu propunere de arestare preventiva. Organele de cercetare penala au stabilit ca barbatul de 39 de ani, Marius Septimiu Garba, este recidivist, el fiind condamnat in trecut pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si furt calificat. Cei doi sunt in prezent cercetati in stare de retinere pentru savarsirea infractiunii de talharie si risca pedepse de pana la 15 ani inchisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii