Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky, la un pas de libertate (document)

ro

09 Feb, 2015 00:00 2565 Marime text
Arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, afaceristul Gabriel Sorin Strutinsky ar putea fi pus în libertate, săptămâna aceasta. Mandatul de arestare emis pe data de 5 februarie pe numele celui numit „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deja atacat, conform unor surse judiciare, la Curtea de Apel Bucureşti. Contestaţia formulată va fi soluţionată zilele acestea, printr-o decizie definitivă.
 
Gabriel Sorin Strutinsky este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru trafic de influenţă, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Conform ordonanţei de reţinere, „în perioada 2009-2013, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins şi primit sume de bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa“. „În schimb, acesta a promis că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective. Banii au fost primiţi în contul unor societăţi comerciale indicate de inculpat, iar pentru justificarea acestor transferuri, inculpatul a determinat reprezentanţii acestor societăţi să falsifice mai multe contracte care să ateste operaţiuni cu caracter fictiv“, potrivit DNA. De menţionat că, în prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Întregul comunicat al procurorilor Anticorupţie poate fi citit accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii