Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful CJC, arestat de două ori la domiciliu Directorul SRI, Florian Coldea, punctul comun dintre Nicuşor Constantinescu şi Elena Udrea (rechizitoriu)

ro

27 Feb, 2015 00:00 2821 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a primit, ieri, cel de-al doilea mandat de arestare preventivă. Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive luate faţă de şeful CJC, în dosarul în care este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal (CMZ). Totuşi, Suciu a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 26 februarie şi până la data de 27 martie, inclusiv. Chiar şi aşa, Nicuşor Daniel Constantinescu nu poate răsufla uşurat! DNA a cerut, ieri, Curţii de Apel Constanţa arestarea şefului CJC, solicitarea procurorilor urmând a fi analizată săptămâna viitoare.  

 
Pe durata arestului la domiciliu, Nicuşor Daniel Constantinescu are următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea instanţei, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect, prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală. Lui Nicuşor Constantinescu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu cea a arestării preventive. Următorul termen a fost stabilit pentru săptămâna viitoare.

 „Abuz al dictaturii Băsescu şi al DNA“

Miercuri, judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, a emis pe numele şefului CJC un mandat de arestare preventivă la domiciliu în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată), dar şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată. Înainte de şedinţă, Nicuşor Constantinescu a declarat că este „judecat penal pentru hotărâri care sunt supuse contenciosului administrativ“. „Este un abuz al dictaturii Băsescu şi al DNA - Coldea (nr. Florian Coldea, şeful Serviciului Român de Informaţii)“, a mai spus Nicuşor Constantinescu, în timp ce era transferat din dubă în sala de judecată.
 
Un alt personaj celebru care l-a acuzat pe Coldea că ar fi în spatele dosarului său este Elena Udrea. Luna trecută, Udrea a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că a depus un denunţ la adresa lui Florian Coldea, pe care îl acuză că ar fi instrumentat campania împotriva sa.

 Citeşte şi

Acuzațiile care i se aduc lui Nicușor Constantinescu
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii