De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
03:08 24 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Se cere desfiinţarea Poliţiei Locale. Vezi motivele!

ro

03 Jun, 2016 00:00 87592 Marime text
 

În mediul online circulă o petiţie care cere desfiinţarea Politiei Locale. Petiţia a adunat deja peste 500 de semnături şi zeci de comentarii. Inclusiv oameni din Constanţa au semnat-o.
 
„Bună ziua! Adunăm semnături pentru desfiinţarea Poliţiei Locale, care funcţionează ca o poliţie comunistă. (...) Aşa că DESFIINŢAŢI poliţia primăriei!!!“, se arată pe site-ul petiţiei.
 
Reacţiile nu au încetat să apară, iar oamenii şi-au expus motivele pro şi contra în secţiunea comentarii. Redăm câteva dintre acestea, cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor ce au postat.
 
„Sunt necalificaţi în primul rând pentru că nu au o şcoală nu au nici măcar o pregătire elementară de cultură generală, în al doilea rând funcţionează ca o grupare de bodyguarzi personali ai primarului, ŞI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, presa îi asociază de cele mai multe ori cu poliţiştii adevăraţi. Sunt pentru desfiinţarea acestor căpuşe bugetare, pentru că sunt instituţii serioase ale statului care se ocupă de ordinea publică, JANDARMERIA; POLIŢIA!!!“
 
„Execută politic ordinele primarilor.“
 
„Poliţia Română este poliţia adevărată!!!“
 
„Dacă încercă să vă sancţioneze pe linia OUG 195/2002 să ştiţi că nu au dreptul pentru că nu au calitatea de poliţişti rutieri. Poliţia Locală nu este prevăzută ca agent constatator în OUG 195/2002“.
 
„Instituţia Poliţiei Locale trebuie consolidată şi reformată. Cred că şeful Poliţiei Locale trebuie să fie ales prin vot direct, secret, egal de către comunitatea respectivă, atunci când se alege şi primarul (vezi cazul şerifilor în SUA)“.
 
„O să fie jale mare cu ordinea şi liniştea publică în primul rând şi apoi altele şi altele...“
 
„Nu sunt de acord cu desfiinţarea niciunei poliţii. În orice ţară dezvoltată poliţiile de toate felurile veghează la menţinerea unei stări de confort legal al cetăţenilor; desfiinţarea lor ar duce la o ţară tip jungla/ţară în curs de dezvoltare lentă (ca a noastră). Împărţirea poliţiei generale în diverse forme o văd pur administrativă. Aş prefera chiar un număr mai mare de activităţi/personal al oricărei poliţii în România (locală, rutieră, economică, etc.) şi motivarea personalului din sancţiunile aplicate. Am avea astfel mai puţine probleme, stres (rutier), eventual mai puţini combatanţi pe această temă pe acest blog. :-)“
 
„Pentru democraţie, pentru competenţă şi legi europene.“
 
„Există instituţii specializate pentru siguranţa cetăţenilor, Poliţia, Jandarmeria, Gardienii publici nu au nimic în comun cu ordinea publică sunt fără doar şi poate trepăduşii primarilor care sun cu toţii plătiţi din banii publici. Dacă tot am înfiinţat poliţia locală, nu ar fi bine să înfiinţăm şi SRI-ul local, DGIPi local, SIE local, DNA local chiar şi artileria sau antiaeriana locală“.
 
„Nu înţeleg ce rol are în societate Poliţia Locală. Aveam prea multe organe, care nu fac nimic, dau amenzi unor bătrâni/bătrâne că vând legume pe stradă pentru a supravieţui. Ca de obicei, cei mărunţi plătesc, ceilalţi sunt fraţi cu organele. Prea mult exces de zel“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Daniel 26 Aug, 2016 11:03 Aveti fiecare dreptate in felul lui. Statul roman si mai ales primariile ar trebui in primul rand sa renunte la acesti politisti care habar nu au ce inseamna politie. Dupa parerea mea ar trebui pe strazi sa avem mai multi politisti adevarati insotiti de jandarmi. Ca parte rutiera ar trebui sa avem zilnic la fiecare intersectie mare macar cate un politist adevarat. Ma refer la politisti adevarati cei cu scola la Cimpina sau chiar academie si nu locali cu 10 clase. Atunci e posibil sa avem si noi liniste.
 • Mihaela 22 Jul, 2016 11:55 Sa fie desființată politia locala, deoarece sunt nescoliti , nepregătiți sau mai stiu eu de ce. Dar de ce nu desființăm si școala,spitalele,si celelalte instituții? Peste tot există oameni care sunt insuficiente pregătiți dar asta nu înseamnă că acea instituție nu este bună. Dacă desființăm ceva asta nu face să meargă lucrurile mai bine. Cei care aveți copii la grădiniță,scoala,liceu sau facultate aveți mai multă încredere în angajații firmelor de pază private, unde oamenii pe care îi angajează nu sunt verificați sau testați în nici un f el, nici psihologic cel puțin sau în cei de la politia locala care în mod sigur nu sunt recrutați cu ajutorul anunțurilor din ziar? Va rog să îmi permiteți să nu fiu de acord cu voi, cei care atunci când nu le place ceva desființează . În altă ordine de idei, eu si îmi doresc , ca si alti părinți să putem să învățăm copiii ca a atunci când au probleme pe strada, la școală sau în alte locuri publice să știe că trebuie si poate să ceară ajutorul aceluia care are scris pe uniforma , pe care noi toți o plătim,POLITIA si nu alta înscriptie care se termina cu -guard.
 • chirila carmen 20 Jul, 2016 23:17 O adunatura de incompetenti!!!Te opresc in trafic si te urmaresc la tot pasul dar cand incepi sa ii iei la intrebari nu mai.stiu nici sa deschida gura dar legile.....nici atat.
 • Leonard 20 Jul, 2016 14:38 Cei care nu sunt de acord cu desfiintarea falsei politii sunt chiar gardienii comunitari. Au primit ordin sa posteze pe internet pentru a-si pastra locurile de munca si privilegiile. Sefii lor ar pierde averi daca s-ar desfiinta acest cuib de impostori. Rolul lor era de paznici pentru parcuri si cimitire dar niste hoti din politica le-au dat voie sa se ocupe de drumurile publice sau de constructii. Comunitarii vor sa capete mai multa putere decat Politia Romana pentru a sustine mafiile din primarii. Ei sunt bratul de fier al primarilor corupti si al baronilor locali. Oamenii de rand platesc impozite mari pentru a intretine o armata de analfabeti si o institutie ilegala.
 • Focsa Carmen 20 Jul, 2016 09:19 politia locala pe noi locatarii imobilelor in care locuim,am avut disputa cu o vecina de alaturi de curtea noastra, deoarece isi parca masina pe calea noastra de acces la propietate adica in fata porti duble,pe care noi ne introduceam masinile,iar dumnealor cei de la Politia locala sector 4 au luat masurile cuvenite la acea vreme.dar nu acelasi lucru s-a intamplat cu o firma condusa de un turc,care si-a ridicat o contructie parter,noi fiind o zona PROTEJATA DATORITA CLADIRILOR ISTORICE, IAR POLITIA COMUNITARA DE LA CAPITALE,PE VREMEA PREA CINSTITULUI PRIMAR OPRESCU SI AU MUSAMALIZAT ACEASTA PROBLEMA,DAR CUM E TURCUL SI PISTOLUL !
 • Cornel 19 Jul, 2016 21:15 Acum zece ani când eram student făceam diverse acte false pe calculator printre care și diplome mulți polițiști comunitari din bucurești au venit la mine sa le fac diplome ca sa intre în politia comunitara . Cum orice rău are un sfârșit pana la urma mau arestat și dus în judecata condamnat... etc. Spre uimirea mea am fost prins din cauza ca unu dinte polițiști nu știa nici sa citească. ... jajaja . Asha ca imaginativa ce fel de polițiști locali aveți. Acum muncesc în spania și aici tot așa în fiecare oraș sat exista politie locala municipala în Barcelona guardia urbana.... etc vreau sa zic ca aici politistii de orice fel or fi ei trebuie sa treacă prin o academia de politie . Examene practice,psihice , constituție atletica fără cazier . Nu ca în românia ca orice pușcăriaș e polițiști când vrea mușchii lui
 • Teodorescu Florin 19 Jul, 2016 18:56 Desfiintarea pol.locale
 • Valwntina 19 Jul, 2016 14:11 Sunt inutili, nu fac nimicdecat sa se plimbe pe banii nostri
 • COSTEL 06 Jul, 2016 18:24 O ADUNATURA DE INCOMPETENTI PENTRU A SLUGARI PRIMARII! SUNT PLATITI DEGEABA!
 • Mihai 05 Jul, 2016 22:04 Se vede din comentarii care sunt analfabetii de politisti locali frustrati si putin speriati ca e posibil sa ramana someri si la cate aptitudini au s-ar putea sa moara de foame. Cu toate astea nu cred ca ar trebuii desfiintata ci doar reformata ca si politia nationala de altfel si sa nu mai vorbim de jandarmeria romana sau mai bine zis satra aia de huligani cu patru clase a caror singura limba e bataia.
 • cotoo 05 Jul, 2016 18:50 O ADUNATURA DE CAPUSE,CE JOACA LEAPSA CU DAUNATORII DIN PIETE.,CU SALARII MARI PLATITE DIN BANUL ROMANILOR,S-AU TREZIT PESTE NOAPTE DIN GARDIENI PUBLICI,CIMITIRISTI,IN POLITIE si locala ,mic de tot,sa nu se vada, SAVIRSIND ABUZURI PESTE ABUZURI,AMENZI DATE LA JAPCA, ETC.NU AU NICI O SCOALA,PREGATIRE PROFESIONALA, AU DESENAT O GISCA SI S-AU AUTOINTITULAT POLITIE locala, JOS ACESTE CAPUSE ALE SOCIETATII ROMANE,,,,.POLITIST ESTE ACEA PERSOANA CE A ABSOLVIT O SC, DE POLITIE SUBOFITERI SAU OFITERI.,DEVENIND CADRUL ACTIV AL M.A.I PE ,DIFERITE STRUCTURI ,PERFECTIONINDU-SE DE-A LUNGUL CARIEREI, PRIN ABSOLVIREA DE CURSURI IN FUNCTIE DE SPECIALITATI, DECI SA LI SE SCHIMBE DENUMIREA IN GARDIENI,CIMITIRISTI, NU POT REPREZENTA POLITIA ROMANA,,