Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanţa cer menţinerea controlului judiciar pentru Nicuşor Constantinescu

ro

27 May, 2014 00:00 1814 Marime text
Procurorii Serviciului Teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) continuă ancheta în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, este cercetat pentru presupusa săvârşire a şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave. În prezent, şeful CJC se află sub control judiciar, fiind plecat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru efectuarea unor proceduri medicale. Se estimează că şeful CJC va reveni în ţară la începutul lunii viitoare.

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, reprezentanţii Serviciului teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au informat că „inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a fost trimis în judecată (...) în dosarul nr. 179/P/2013, prin rechizitoriul din data de 25 aprilie, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (...)“. „Prin ordonanţa nr. 179/P/2013 din data de 10.02.2014 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, căruia, ulterior, i-a fost admisă cererea de părăsire a ţării pentru motive de sănătate, inculpatul având obligaţia de a comunica intervalul lipsei din ţară, lucru cu care acesta s-a conformat, până la momentul trimiterii în judecată“, conform DNA. Potrivit aceleiaşi surse, „prin rechizitoriul sus-menţionat s-a propus instanţei de judecată menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel“. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, instanţă care, potrivit surselor noastre, nu s-a pronunţat asupra cererii formulate de DNA Constanţa. De menţionat că Nicuşor Daniel Constantinescu este cercetat şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Precizăm că, în luna aprilie, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a şefului CJC, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii