Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanţa cer majorarea pedepsei pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC (rechizitorii)

ro

07 Nov, 2015 00:00 1200 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța sunt nemulţumiţi de condamnarea primită de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, de 3,6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Centrului Militar Zonal.
 
Drept urmare, ieri, procurorii DNA Constanţa au formulat o contestaţie împotriva sentinţei mai sus precizate, pe motiv că pedeapsa a fost greşit individualizată sub aspectul cuantumului.
 
Contestaţia procuroilor DNA va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
La finele lunii trecute, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe şeful suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu a mai fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele de inflaţie la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General. Prima contestaţie a fost depusă de şeful CJC şi ieri de DNA.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Anticorupţie arată că, „în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, cu ştiinţă și în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art.76 din Legea nr.446/2006. (…) Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“, conform rechizitoriului.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:
- Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1),
- pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2),
- în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3),
- în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4)
- în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5).
 
Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror DNA Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii