Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DNA în Portul Constanţa! Sunt vizate aproape 20 de persoane (galerie foto)

ro

06 Oct, 2016 00:00 5281 Marime text


Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat, ieri, mai multe percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care patru la sediile unor instituţii publice (Căpitănia Zonală Constanţa, Garda de Coastă, Vama şi Cabinetul medico-sanitar de frontieră Constanţa şi vaccinuri internaţionale), iar restul la domiciliile unor persoane fizice (vameşi şi poliţişti de frontieră).
 
Procurorii derulează cercetări specifice într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi contrabandă, comise în perioada 2015 - 2016.


 
Mai precis, conform unor surse judiciare, mai mulţi funcţionari vamali ar fi primit mită de la căpitanii navelor străine pentru a favoriza intrarea în ţară a unor anumite mărfuri. Mita consta în ţigări şi băutură, care, ulterior, erau vândute.
 
Cercetările au pornit, conform stirileprotv.ro, în urmă cu un an, când un armator s-ar fi plâns autorităţilor că navele care ajung în Portul Constanţa Sud Agigea sunt verificate, iar angajaţii instituţiilor cereau şpagă pentru a nu le reţine la mal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii