Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norvegieni jefuiti de prostituate

ro

17 Jul, 2003 00:00 1293 Marime text

Metode de furt aduse din import

Damele de consum au reusit sa sustraga nu mai putin de 1.000 de dolari din contul turistilor straini * Acestea furasera cardul unuia dintre norvegieni * Niculin Melia a fost in colimatoriul Politiei in 1999, dupa care a plecat "la produs" peste hotare * Timp de trei ani, a practicat prostitutia si jaful, prin metoda amintita, in mai multe tari din Europa Centrala * In urma cu doua luni, prostituata a revenit in Romania si s-a apucat, din nou, de treaba * Politistii poseda informatii conform carora, pe litoral, actioneaza patru astfel de grupuri de prostituate, "scolite" in strainatate

Doi turisti norvegieni, aflati in vacanta pe litoralul romanesc, au ramas fara peste 1.000 de dolari, dupa ce au cunoscut doua prostituate, intr-o discoteca din statiunea Mamaia.In anul 1999, Melia Niculin, in varsta de 33 de ani, a fost cercetata de politistii constanteni pentru practicarea prostitutiei, fapta pentru care s-a dispus, la acel moment, cercetarea ei in stare de libertate. La putin timp, Melia si-a facut rost de un pasaport si a disparut din tara.Conform datelor puse la dispozitie de politisti, aceasta a tranzitat mai multe tari din Europa Centrala, unde practica prostitutia. Prostituata a invatat, in acelasi timp, si cum sa-si rotunjeasca veniturile, furand cartile de credit ale clientilor nu inainte de a memora codurile pin de acces in conturi. De regula, clientii erau racolati in baruri de noapte sau discoteci. Ea prefera sa seduca barbatii care se aflau deja intr-o stare avansata de ebrietate. Metoda prin care aceasta ajungea sa-si insuseasca codul de acces al cardurilor era extrem de simpla. Astepta ca victimele sa ajunga intr-o stare euforica datorata bauturii sau chiar drogurilor, promitandu-le experiente sexuale inedite, iar dupa ce le epuiza rezervele de bani din portofele, pe consumatii piperate, aceasta ii insotea catre automatele bancare unde erau folosite cardurile. Momentul tastarii codului de acces era bine memorat de prostituata. Dupa ce ajungea in camerele de hotel, unde trebuia sa se consume "promisiunea", de obicei, clientii adormeau imediat. De aici si pana la sustragerea cardurilor din portofele sau bagaje, drumul era extrem de usor de parcurs. Urma parasirea hotelului si apoi golirea de bani a conturilor clientilor care, in acel timp, dormeau dusi.

Amatori de senzatii tari, lasati cu buza umflata

Acest gen de infractiune a fost comisa de tanara prostituata si in Mamaia, in urma cu o seara, la nici doua luni de cand s-a intors in Romania. Insotita de alte doua prostituate mai tinere, Mustafa Turchian, de 22 de ani, din Mangalia, si Elena Chitic, de 26 de ani, din Dorohoi, s-au dus in discoteca "La Cucaracha" din Mamaia. Aici, in cursul serii de marti, cele trei "vampe" s-au lasat acostate de doi turisti norvegieni amatori de senzatii tari. Dupa ceva timp petrecut impreuna in discoteca, grupul a decis sa mai colinde ceva baruri din statiune si din Constanta. Epuizandu-si fondurile din portmonee, norvegienii au decis sa apeleze la economiile de pe carduri. La bancomat au fost insotiti de una din cele trei prostituate, care avea lectia invatata, aceasta memorand codul de acces. La un moment dat, norvegienii au propus ca cel mai bine ar fi fost sa se retraga intr-o camera de hotel pentru a beneficia de serviciile oferite de prostituate. Cum cuplurile erau deja facute, Elena Chitic a fost nevoita sa paraseasca grupul mai devreme. Ajunsi in camerele de hotel, norvegienii ametiti de aburii alcoolului nu au prea putut face fata tuturor pretentiilor erotice ale prostituatelor si au adormit in scurt timp. Dimineata, cand cei doi norvegieni s-au trezit, au constatat ca fetele disparusera, iar din bagaje le lipseau un ceas scump de mana si cardul bancar. Imediat au sunat la banca, pentru a anula cardul, dar au aflat ca fetele se miscasera rapid, sustragand deja suma de 1.000 de dolari din contul unuia din ei, prin efectuarea a sapte operatiuni bancare consecutive la acelasi bancomat folosit cu o seara in urma.Politistii au depistat cele trei prostituate, dar nici una nu a recunoscut furtul, ba, din contra, au sustinut ca norvegienii erau atat de beti, incat chiar ele i-ar fi abandonat. Comisarul sef Mihai David, seful sectiei III Politie Constanta, ne-a spus ca, pana la urma, Melia ar fi adus cei 1.000 de dolari inapoi, banii fiind returnati norvegienilor. Cardul, insa, nu fusese inca gasit. Cercetarile continua, in vederea clarificarii imprejurarilor in care a avut loc sustragerea cardului. Conform unor surse din Politie, pe litoral, la aceasta ora, actioneaza, dupa acest tipar, alte patru grupuri de prostituate, toate "educate" in strainatate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii