Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecaţi pentru presupuse fapte de corupţie Patru poliţişti de la Garda de Coastă au fost condamnaţi la închisoare

ro

08 Feb, 2013 20:00 4100 Marime text

06_politisti_-_Garda_de_coasta.jpgGabriel Trandafir, Valentin Şoldan, Cristian Ionuţ Ene şi Cristian Penescu, poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă trimişi în judecată pentru presupuse fapte de corupţie, au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Singurul care a scăpat, momentan, de detenţie este Ion Pascu Daniel, ca urmare a achitării. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Sentinţe grele într-un dosar penal în care mai mulţi poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia - Garda de Coastă au fost trimişi în judecată, pe data de 18 mai 2012, pentru fapte de corupţie. Potrivit datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, Gabriel Trandafir a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în formă continuată.

Şoldan Valentin a primit un an de închisoare pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Mai mult decât atât, Şoldan a mai primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. După contopirea pedepselor aplicate, Valentin Şoldan va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv doi ani de închisoare.

Cristian Ionuţ Ene a luat trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în timp ce Cristian Penescu a luat trei ani de închisoare pentru luare de mită şi alţi trei pentru abuz în serviciu contra intereselor publice ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie. Singurul care a scăpat de detenţie este Ion Pascu Daniel, el fiind achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie. „Confiscă de la inculpatul Ene Cristian Ionuţ suma de 50 de euro sau echivalentul în lei a acesteia. Ia act că suma de 70 de euro înmânată de investigator poliţistului de frontieră bulgar Panchev Schopov Mariyan a fost recuperată de organul de urmărire penală", conform minutei judecătoreşti.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare. Amintim că, în seara zilei de 26 iunie 2011, un ofiţer din Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria. În urma controlului specific, „agentul de poliţie de frontieră P.C.", arată ofiţerii DGA, a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, „agentul de poliţie de frontieră P.C." a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lili 10 Jan, 2014 00:46 Administrator ZIUA de Constanta: Multumim de sesizare. Precum vedeti materialul a fost publicat. Dreptatea este de partea dv. Cineva probabil a vrut sa ascunda ceva
  • fara nume 11 Apr, 2013 00:16 Dar,domnule cetatean,diferenta este ca tentativa de omor a savarsit-o un oarecare,nu un politist,care are(sau ar trebui sa aiba)tocmai vocatia,datoria si pregatirea(precum si remunerarea)de a depista,sanctiona si combate,aceste fapte penale! Deci nu se pot compara faptele unui infractor de drept comun cu cele ale unui politist,pt. ca ar insemna ca va situati pe picior de egalitate(in afara de faptul ca ati depus si un juramant in acest sens!)
  • un cetatean 09 Feb, 2013 10:50 Domnule ziarist dumneavoastra scrieti toate articolele la eveniment.Spuneti dumneavoastra cum vi se pare 3 ani cu executare pt 50 de euro mita si in alt articol 3 ani cu executare pt TENTATIVA DE OMOR.Unde este impartialitatea justitiei si care este gravitatea ambelor fapte?