Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigator autorizat de DNA, bătut şi dezbrăcat într-o parcare? Iată cum s-a decis arestarea celor trei poliţişti de la BCCO Constanţa

ro

29 May, 2013 00:00 3312 Marime text
„Fără a avea autorizaţie de percheziţie domiciliară, cei trei inculpaţi au percheziţionat camera de hotel, ridicând suma de 2.700 de lei”

Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, cei trei ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, se află, în continuare, în arestul Poliţiei Bucureşti. Poliţiştii constănţeni au fost încătuşaţi la data de 25 mai de Curtea de Apel Bucureşti, decizia fiind atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Potrivit consemnărilor făcute de magistraţi, în noaptea de 2 spre 3 mai, Dragoş Emil Petcu, Bogdan Mircea Teodorescu şi Vlad Ştefan Zaharia, „lucrători în cadrul BCCO Constanţa, desfăşurau o acţiune pe linia combaterii traficului de droguri în zona Clubului Kudos Beach din Mamaia”. „În acelaşi timp, în zonă îşi desfăşura activitatea sub identitatea T.F.C. un investigator sub acoperire autorizat de procurori din cadrul D.N.A. - Secţia de combatere a corupţiei. Pentru realizarea activităţilor pentru care a fost autorizat, investigatorului sub acoperire i s-a pus la dispoziţie, în prealabil, un plic de plastic transparent, conţinând fragmente vegetale de culoare preponderent verde, fără ca produsul rezultat să fie susceptibil a avea efecte psihoactive”, conform motivării judecătoreşti. Mai departe, „în jurul orei 00.30 investigatorul sub acoperire T.F.C. l-a abordat, în zona barului Kudos Beach, pe ofiţerul de poliţie Petcu Dragoş Emil şi l-a întrebat dacă doreşte să cumpere ceva care l-ar ajuta să se simtă mai bine, însă nu a specificat ce anume oferea la vânzare. Imediat ce investigatorul a scos din buzunar plicul cu substanţă vegetală, a intervenit şi Teodorescu Bogdan Mircea, care şi-a declinat calitatea de poliţist şi i-a luat investigatorului din buzunar portmoneul. După care, cei doi inculpaţi i-au luat acestuia telefoanele mobile pe care le deţinea. Ulterior, după ce au aflat că investigatorul sub acoperire era cazat la hotelul Coral, situat în apropierea locului în care se aflau poliţiştii Petcu Dragoş Emil şi Teodorescu Bogdan Mircea, l-au condus pe investigator la respectivul hotel şi au intrat în camera deţinută de acesta. Fără a avea autorizaţie de percheziţie domiciliară, cei trei inculpaţi au percheziţionat camera de hotel, ridicând suma de 2.700 de lei prezentată de T.F.C.
Pe fondul apariţiei suspiciunii că T.F.C. ar putea să fie investigator sub acoperire, inculpaţii au declanşat o acţiune susţinută de supunere a investigatorului la suferinţe puternice, fizice şi psihice, pentru a obţine de la acesta mărturisirea că este poliţist, lucrând sub acoperire, pentru a-l intimida pe acesta şi persoanele care l-au autorizat, precum şi pentru a-l pedepsi pentru «lipsa de loialitate» constând în îndreptarea unor asemenea acţiuni împotriva unor colegi poliţişti şi pentru îndrăzneala de a le fi testat probitatea profesională. Faptele au fost comise în camera din Hotelul Coral şi în parcarea unui club din Mamaia, în autoturismul de serviciu şi în vecinătatea acestuia”, potrivit Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, continuă magistraţii, ofiţerul sub acoperire ar fi fost încătuşat, „fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri”, ar fi fost lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului, ar fi fost complet dezbrăcat în parcare şi apoi lovit la nivelul picioarelor cu o bâtă, ar fi fost ameninţat cu arma, lipită de tâmplă şi apoi de zona abdomenului. Mai mult decât atât, unul dintre poliţiştii BCCO ar fi apelat la pistolul de serviciu, în vederea continuării ameninţărilor şi chiar ar fi apăsat pe trăgaci, însă arma nu era încărcată. Magistraţii din capitală continuă susţinând că cei trei poliţişti ar fi întocmit un proces-verbal ce cuprinde o serie de afirmaţii false. De asemenea, lucrătorii BCCO luaţi în colimator în acest dosar au fost interceptaţi timp de mai multe zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un absolvent de drept 29 May, 2013 19:45 Oare ce dealer vine si zice cumperi un plic de droguri?a da vrei ceva sa te simti bine oare? in continuare ca ofiter antidrog cand vezi un plic verde nu te gandesti ca sunt droguri? mai ales de la unul tatuat asa cum scria in evenimentul pe spatele ratatului ala ''doar moartea e sigura"cand ai depistat un nemernic care iti ofera un plic ca sa te simti bine iar tu ca politist nu ai indicii temeinice ca acset derbedeu savarsete o infractiune ? deci te afli in continuarea constatarii unei infractiuni adica iti permite sa efectuezi perchezitia domiciliara fara autorizatie judecatoreasca . ma rog asa scrie in c.p.p. deci oare sa intelegem ca de azi dealeri cand vor fi prinsi ca sa scape sau sa induca in eroare ofiterii antidrog vor spune sunt investigator? dar lasand la om parte aceste lucruri. daca tu cetatean vezi un animal care vinde droguri poate copilului tau ce vei face ? il vei invita sa plece frumos sau ii vei spune ca asa te-a invatat mamica ta? sau ii vei da o palmutica ? ... cine stie.... nimeni.